Ispovest voditeljke RTS-a o borbi sa rakom dojke

Showbiz 16. okt. 202016:40
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Srecko Sojic

Voditeljka Dnevnika na RTS, Ivona Pantelić, imala je rak dojke, koji je uspešno pobedila, a o borbi protiv teške bolesti govorila je u intervjuu za magazin "Hello!".

PROČITAJTE JOŠ

“Ja, recimo, ne bih ni otišla na mamograf da moja drugarica i koleginica, lektorka Slađa, nije bila uporna. Mislila sam da je dovoljno što redovno idem na pregled i ultrazvuk”, prisetila se Ivona.

”’Hajde, Ivona!’, nije odustajala kada je stigao pokretni mamograf. Pošto nisam imala pedeset godina, i po protokolima nisam spadala u rizičnu gupu, nisu me stavili na spisak. Na kraju, ona je običnom olovkom upisala moje ime i tako mi produžila život”, rekla je Ivona za ovaj časopis.

Voditeljka ističe da joj je podrška najmilijih dosta značila, ali se plašila njihove reakcije kada im saopšti da boluje od ove bolesti.

View this post on Instagram

I eto… posle preležane korone, ponovo na poslu. Četiri meseca je prošlo, od poslednjeg pročitanog dnevnika… držite mi pesnice ?prvo nisam radila, čuvajući se da ne dobijem koronu i na tome hvala mom glavnom uredniku i direktoru, koji su bili uporni i sačuvali i mene i druge od zaraze… kažem namerno I DRUGE, zato sto sam se zarazila van radnog mesta i bilo bi više posledica da sam tih dana dolazila u televiziju…tako da smo bolovale samo moja ćerka i ja…nije bilo lako. Temperatura, bolovi, malaksalost… muka. Misliš.. korona se dešava nekom drugom. Ali- ne. Ležale smo, lečile se, merile temperaturu.. moj tata nam je na prozor donosio hranu…sve sve ali kada sam videla stotine sveže napunjenih boca s kiseonikom kako na Infektivnoj klinici tovare na kamione i razvoze dalje, na to nema šta da se kaže. Može samo jedno – da se čuvamo svi i da čuvamo sve oko nas. I koje znamo i koje ne znamo. Maske, maske, pranje ruku, možda je to postalo dosadno da se sluša, ali ne budimo prenosioci, ne budimo nemarni inicijatori nečije bolesti i nesreće nekog deteta koje će ostati bez roditelja, rodjaka, prijatelja… bolesti koja za neke može da bude kobna. Hvala svim lekarima, oni su pravi heroji! Hvala Domu zdravlja Vračar, hvala Infektivnoj klinici i hvala svima koji su nam u ovome pomogli. Hvala našim gledaocima, nadam se da ste uz Vaš #rts i…. GLEDAMO SE ♥️

A post shared by Ivona Pantelic (@ivonapantelic) on

“Strepela sam kako će vesti prihvatiti oni kojima je iskreno stalo do mene. S druge strane, nervirali su me komentari ‘strašno’ ili ‘pa, kako je to moguće’, izgovoreni tek da bi se nešto reklo. Bežala sam od sažaljenja. Istančaju se osećaji, u deliću sekunde sam mogla da prepoznam šta ko misli”, istakla je voditeljka.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar