Imao sam 57kg, nisam jeo danima: Svedoci paklenog puta droge

Showbiz 17. okt. 202017:30 > 20:09
Podeli:
Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI/Arhiva

Kad sam snimio "Pesmu od bola", imao sam samo 57 kila, zna se i zašto... Jeo sam jednom u četiri dana, malo sam spavao i vilenio" ispričao je svojevremeno pevač AcaL ukas o problemima koje mu je donosila konzumacija droge. I mnoge druge poznate ličnosti iz regiona javno su priznale da su konzumirale drogu i dugo bile u paklu ovog opijata. Dok su pojedini prestali da je konzumiraju i danas kažu da su "čisti", njihove ispovesti koje su svojevremeno davali domaćim ili regionalnim medijima i dalje umeju da budu glavna tema javnosti. Optužnica protiv Baneta Vidakovića i hapšenje Stefana Đurića Raste podiglo je veliku prašinu, a oni nisu jedini koji su navodno imali dodira s drogom.

Aca Lukas govorio o problemima

Lukas je gostujući u jednoj emisiji progovorio o problemu koji je imao sa drogom.

„Kad sam snimio „Pesmu od bola“, imao sam samo 57 kila. Zna se i zašto, da sad ne ulazim u te teške životne priče. Jeo sam jednom u četiri dana, malo sam spavao, vilenio itd. Stvarno sam izgledao kao indijanska baba. Imao sam jedan kič kaiš, koji još uvek čuvam i on je sav u rupama. Toliko sam bio mršav“,  naveo je tada Aca Lukas. Pričalo se da je Lukas bio uživalac kokaina, a da je sa tom opakom drogom izašao na kraj i da je već neko vreme ne konzumira.

Foto: Zoran Lončarević

Džej kokain probao u Amsterdamu sa 19 godina

Kako su naveli bosanski mediji, Džej je nekoliko puta citirao Argentinskog fudbalera Klaudija Kanidu govoreći: „Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman“. Ovaj pevač je svojevremeno za domaće medije otkrio da je kokain probao sa 19 godina kada je putovao u Amsterdam.

Foto: Nemanja Jovanović

Rambo Amadeus: Svakodnevno sam pušio marihuanu

Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, pre nekoliko godina govorio je za medije o narkoticima:

„Probao sam marihuanu kada sam imao 25 godina. Ne mogu da kažem da sam bio navučen, ali mogu da kažem da je bilo perioda kada sam je svakodnevno pušio. Probao sam i heroin jednom. Nekoliko sekundi kad šmrknete osećate se kao petogodišnji dečak koji je za svoj rođendan dobio igračku koju je danima sanjao. Međutim, posle nekoliko sati kreće drugi period, kreće period kada vas to popušta i tada se osećate kao da ste živi sahranjeni. Vi ste jedno truplo mesa i kostiju koje ne vidi razlog svog postojanja“, rekao je Rambo.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Dado Glišić koristio kokain 

I pevač Dado Glišić je navodno imao problem s kokainom. Lečio se duže vreme pa izašao kao pobednik.

„Istina je da je iza mene teška životna borba iz koje sam, uz božju pomoć, izašao kao pobednik. Bio sam mlad i prilično razočaran u sve što nam se dešavalo… Nije sramota pasti, sramota je ne ustati“, izjavio je jednom prilikom Dado Glišić.

Dado Glišić Foto:_E-Stock/Kobra

Brega konzumirao LSD

Goran Bregović je u jednom intervjuu rekao da je konzumirao psihoaktivnu supstancu LSD.

„Kao klinac, od šesnaeste do osamnaeste godine, u mozak sam uvaljao toliko LSD-a da moj mozak nikad posle toga nije radio ljudski“, govorio je Breg u šali.

Foto: Zoran Lončarević

Viktor Savić uhvaćen s marihuanom

Glumac je 2006. bio novčano kažnjen zbog posedovanja droge. Viktor Savić, Igor Grubor i Nemanja Perić uhapšeni su 16. februara na uglu ulica Kralja Petra i Kneza Mihaila u Beogradu. Glumac je od Grubora kupio 1,30 grama marihuane, dok je 0,48 grama hašiša već imao kod sebe.

Tokom suđenja Savić je potvrdio da je droga bila njegova, ali je rekao i da nije znao da je zabranjeno imati je.

Viktor Savić Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.