„Njujork tajms“ o Hurricane: Srpkinje kao „Pobesneli Maks“

Showbiz 22. maj. 202121:35 > 22:12
Podeli:
Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

Potpuno neverovatno za SAD, tamošnje medije i građane, ali Evrovizija je postala globalna stvar! Jedan od najprestižnijih i najuglednijih medija u Americi prati evropsko muzičko takmičenje uživo.

PROČITAJTE JOŠ

Novinari i urednici „Tajmsa“ bili su pod snažnim utiskom nastupa Srbije.

„Mislim da se Srbija opredelila za izgled ‘Pobesneli Maks’ sreće ‘Barbarelu’„, napisala je njihova modna urednica Vanesa Fridman.

„Ako nemate pojma o Evroviziji, ovo je udžbenički nastup“, napisala je Elizabet Vinsenteli.

Iako Evrovizija nije popularna na američkom kontitentnu, tokom poslednjih nekoliko godina tamošnji mediji aktivno su krenuli da prate Evroviziju. Do sada mahom samo pobednike i finaliste, ali od ove godine stvari su se promenile.

Njujork Tajms trenutno uživo prati dešavanja na Evroviziji.

Uz svoje komentatore i muzičke kritičare, iz minuta u minut, na sajtu Njujork Tajmsa građani SAD mogu čitati o dešavanjima na Evroviziji.

Komentari nisu samo pozitivni, za njih je sve ono što vide na pozornici neoubičajeno i čudno – pomalo uvrnuto i bezukusno. Istini za volju, pojedincima i jesu oduševljeni.

Elisabeth Vincentelli napisala je u jednom od komentara da je bole uši od muzike prvih nekoliko predstavnika.

Organizatori Evrovizije otkrili su da planiraju da organizuju američku verziju takmičenja, i njegovo održavanje je planirano za leto 2022. godine na televizijskom kanalu NBC.

NBC je otkupio prava na prenos American Song Contesta, koji će producirati tim koji stoji iza Eurosonga, Propagate i Universal Television Alternative studija.

Američka verzija takmičenja odvijaće se u tri kruga, pre svega kvalifikacije između 50 saveznih država, nakon čega sledi polufilale, a potom i finale u kome će se odrediti pobednik originalne pesme.

Nova.rs takođe prati dešavanja – na blogu možete uživo pratiti iz minuta u minut sve što se dešava u roterdamskoj areni „Ahoy“.

U finale za najbolju pesmu Evrovizije plasiralo se dvadeset najboljih učesnika iz prve i druge polufinalne večeri.

Prema izboru publike i žirija iz prve polufinalne večeri to su Norveška, Izrael, Rusija, Malta, Kipar, Litvanija, Azerbejdžan, Švedska, Belgija i Ukrajina.

U drugoj polufinalnoj večeri dalje su se plasirali Albanija, Srbija, Bugarska, Moldavija, Portugalija, Island, San Marino, Švajcarska, Grčka i Finska.

Njima će se u finalu pridružiti Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Nemačka, Španija i Italija.

Grupa Hurricane večeras nastupa pod rednim brojem 8.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.