Holivud pokušava da spase Bajdena: Tramp je odvratna sramota

Showbiz 30. sep. 202014:38
Podeli:
Foto: REUTERS/Brian Snyder, Epa, Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp i njegov protivkandidat na predsedničkim izborima 3. novembra, demokrata Džo Bajden suočili su se noćas prvi put. Debata je izazvala mešovite reakcije svetske javnosti, ali i holivudskih zvezda, koje su imale svoj komentar na predstavljeno.

Prva predsednička debata ovih izbora održana u 21h po lokalnom vremenu na Kejs Vestern Rizrv univerzitetu u Klivlendu, Ohajo, i bila je – nema boljeg opisa – totalni haos, sa čim su se složili i Džon Ledžend, Fifti Sent, Skuter Braun, Mišel Vilijams, Rob Tomas, Kristina Peri i mnogi drugi.

„Ne smemo da dozvolimo sebi još četiri godine sa ovim kontejnerom koji gori“, napisao je Džon Ledžend, komentarišući Trampove izjave na debati.

„Najbolja zabava ikada“, kratko je napisao reper Fifti Sent.

„Video zapis Trampovog mozga dok govori pred mikrofonom“, napisala je Sara Barelis, evidentno se podsmevajući aktuelnom predsedniku SAD.

Kontreoverzni menadžer Skuter Braun je postavio selfi video u kojem je pričao o debati.

„Debata je pokazala da smo kročili u apokalipsu … ega“, napisala je Alison Stouner.

„Ova debata je katastrofa“, napisala je Mišel Vilijams, ilustrujići svoj tvit sa emotikonom koji se udara po čelu.

„Bez obzira šta se dogodi, debata je pokazala da naš predsednik ne ume da vodi normalnu debatu“, napisao je Rob Tomas.

„Jako je teško ovo gledati, Tramp je derište“, napisala je Kristina Peri.

„Donald Tramp je odvratan“, kratko je prokomentarisala Bet Midler.

Kako su tviteraši i inače cinično primetili, Amerikanci su verovatno prvi put u životu molili boga za jedan blok reklama, ali je Tramp još jednom vrlo uspešno primenio strategiju pometnje. Da, Bajden je možda govorio istinu, ali nažalost se nije mnogo čula.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je potrebno svega jedno pitanje da Tramp optuži Bajdena da je socijalista, 18 minuta da Bajden očajnički zacvili “hoćeš li ućutati, čoveče?”, još koji više da Bajden počne i da zamuckuje, i iako se na trenutak činilo da demokratski kandidat može da se spase, po svoj prilici će zaključak biti i kada se utisci slegnu da je Tramp jednostavno pregazio Bajdena.

Tramp je nedeljama unazad neumorno verglao da će “Pospani Džo” prespavati i debatu, pa je prikočio kada je shvatio da tako prenisko spušta lestvicu i da bi Bajden lako mogao da iznenadi, i Bajden je bio neuobičajeno živahan. Prvo se cerekao, a onda je pao u vatru.

Analitičar CNN-a je pred kraj debate zaključio da Tramp “kontroliše debatu, ali to ne znači da će pobediti”, dok Džo Bajden izgleda kao da igra na neke duže staze. Ipak, na kraju tumačenje Bajdenove pasivnosti kao nekakve promućurnosti zaista liči na utehu mejnstrim medija i glasača Demokratske stranke.

Ako ništa, ocene da je debata bila “sramotna”, “neviđena” i “najgora koju ste ikad videli” verovatno su na mestu.

Bajden je stigao da Trampu kaže da je rasista i “Putinov psić” i nazove ga klovnom.

Više o tome možete čitati OVDE.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar