Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Glumac Harison Ford (78) ponovo će staviti karakterističan šešir Indijane Džonsa u petom i poslednjem filmu u serijalu avantura neustrašivog arheologa koji se očekuje u bioskopima u 2022. godini, zvanično je objavio Dizni što je obradovalo danas hiljade obožavatelja na društvenim mrežama.

„Mi smo u fazi pretprodukcije za novi i poslednji film o Indijani Džonsu i naravno Indi lično, Harison Ford vraća se da završi putovanje te legendarne ličnosti“, rekla je predsednica Lukasfilma Ketlin Kenedi na konferenciji koju je grupa Dizni juče organizovala za investitore.

PROČITAJTE JOŠ

Za razliku od ranijih nastavaka serijala Stiven Spilberg koji je prvobitno predvidjen za reditelja ali kasnije prebačen u produkciju neće biti više iza kamere. Njegovo mesto preuzeće Džejms Mengold (Logan, Le Man 66) koji će režirati peti deo filmskog serijala, rekla je Kenedi.

Snimanje treba da počne na proleće 2021, a film treba da izadje u julu 2022. godine.

Harison Ford, već poznat u to vreme interpretacijom Hana Soloa u Ratovima Zvezda, preuzeo je ulogu Indijane Džonsa u filmu „Otimači izgubljenog kovčega“, u režiji Stivena Spilberga.

Film je imao svetski uspeh i usledila su još dva u serijalu podjednako popularna, „Indijana Džons i ukleti Hram“ 1984. i „Indijana Džons i poslednji krstaški pohod“ 1989. sa pokojnim Šonom Konerijem u ulozi arheologovog oca.

Četvrti nastavak „Indijana Džons i kraljevstvo kristalne lobanje“ i dalje sa Harisonom Fordom, 2008. godine imao je finansijski uspeh ali je hladno primljen od kritičara i dela obožavatelja.

Dizni je 2016. objavio nastavak i kraj avanture Indijane Džonsa sa izlaskom filma prvobitno predvidjenog za 2019, ali je projekat kasnio zbog neslaganja producenata, scenarista i Stivena Spilberga i kasnije zbog pandemije kovida 19 koja je poremetila kalendar velikih holivudskih produkcija.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (2)