Foto:EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Glumac Rajan Gosling jedan je od najpoželjnijih muškaraca današnjice. Ovog zgodnog glumca gledali smo u brojnim uspešnim filmovima. Iako za njim lude žene širom sveta, on je veran samo jednoj već nekoliko godina. Povodom njegovog 40. rođendana prisećamo se detalja iz njegove karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Gosling je rođen u kanadskom Londonu. Roditelji su mu se razveli kada je imao 13 godina, pa su on i sestra Mendi otišli s majkom. Nije bio naročito društven, a u jednom intervjuu je rekao kako pre petnaeste godine nije imao nijednog prijatelja. Imao je i problema u školi, pa mu je na kraju majka organizovala školovanje kod kuće.

Glumačku karijeru započeo je s 12 godina u popularnom Miki Maus klubu zajedno sa Džastinom Timberlejkom, Britni Spirs i Kristinom Agilerom. Upravo je Timberlejkova majka u jednom trenutku postala Goslingova starateljka jer se njegova majka morala vratiti u Kanadu zbog posla. Gosling je često govorio kako on i Timberlejk više nisu bliski kao nekada, ali se i dalje podržavaju što se karijera tiče.

Foto:EPA-EFE/Juan Herrero

Rajan je sa 17 godina odustao od bilo kakvog školovanja kako bi se mogao posvetiti glumačkoj karijeri. Već onda su ga počeli angažovati za brojne uloge u filmovima i serijama, ali kočnica u svemu mu je bila činjenica da ga scena poznaje samo po projektima za decu. Sa 19 godina ostao je bez agenta, upravo kada se pokušao probiti u Holivudu, ali nije odustao.

Svetska publika zapazila ga je tek 2004. godine zahvaljujući filmu „Beležnicaa“, u kojem je glumio s koleginicom Rejčel Makadams. Sudeći po komentarima njegovih fanova, to mu je do danas ostala najdraža uloga. S godinama je počeo dobijati sve više i više uloga, a glumio je s brojnim kolegama, od Džordža Klunija, Rasela Kroua, a pa sve do Eme Stoun, s kojom je osvojio srca publike filmom „La la land“.

Eva Mendez i Rajan Gosling Foto: EPA/WARREN TODA

Rajan je po brojnim je svetskim časopisima u samom vrhu najzgodnijih glumaca današnjice, a ljubio je nekoliko koleginica pre nego što se skrasio s glumicom Evom Mendez. Od 2002. do 2003. godine bio je u vezi sa Sandrom Bulok, nakon čega je započeo vezu s Rejčel Makadams. Par je raskinuo sredinom 2007. godine, a godinu kasnije su se pomirili, ali je idila ipak trajala kratko. U septembru 2011. godine zaljubio se u Evu Mendes, a poznati par danas ima dve ćerke. Mendes se zbog porodice povukla iz sveta glume, dok Gosling radi punom parom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)