Podeli
Foto: Zoran Lončarević

Nakon što je vraćen sa crnogorske granice pre dva dana zbog, kako mu je rečeno, ugrožavanja unutrašnje bezbezdnosti Crne Gore, muzičar Vlado Georgiev objavio je seriju tvitova u kojima je kritikovao tamošnju vladajuću partiju i njihove "botove".

U jednom od tvitova, napisao je i da su “montenigeri”, kako je nazvao članove Milove stranke DPS, uspeli da “vaspitaju decu sa mrze Srbe”.

“Prosto je neverovatno kako su montenigeri uspjeli da u zadnjih 20 godina vaspitaju djecu da toliko mrze Srbe i pravoslavlje. Koliko će vremena trebati da se izliječe, sad već ljudi, puni mržnje i primitivizma? Kakav ružan film sa odvratnim scenarijom”, napisao je Vlado, a potom ponovio redne brojeve ispred kojih će se opozicija naći na ovonedeljnim izborima u Crnoj Gori.

On se potom ponovo oglasio, navodeći da DPS botovi nisu, kako kaže, ogledalo muslimana u Crnoj Gori, već da su to samo, kako je rekao – obični botovi pridruženi ideji mržnje prema Srbima.

Podsetimo, muzičar Vlado Georgiev, trenutno se vodi kao “pretnja po nacionalnu i unutrašnju bezbednost Crne Gore” zbog čega je danas vraćen sa granice i zabranjen mu je ulazak u domovinu.

PROČITAJTE JOŠ

Zabrana dolazi samo nekoliko dana nakon što je poznati kantautor iz Herceg Novog pozvao građane da na izborima 30. avgusta glasaju za opoziciju Crne Gore, objavivši na svom Instagram profilu da građani treba da “dignu glas, budu hrabri i misle na budućnost”.

On je za Nova.rs rekao da smatra da je ovo delo DPS-a, vladajuće stranke Mila Đukanovića.

“Ovo je delo DPS-a očigledno. Oni su privatizovali policiju i ovo je njihov očajnički potez i opresija , oni ne biraju sredstvo ni trenutak, za njih je svako ko ne misli kao oni pretnja i očigledno ih ugrožava.  Ja sam več prosledio rešenje koje sam dobio mojim advokatima, koji će naravno da dobro razmotre sa kojim pravom se ovde poziva uprava policije i zbog čega ja imam tretman kriminalca kada to nisam”, rekao je Georgiev za Nova.rs i dodao:

“Pravo da vam kažem, najviše mi je žao što nisam uspeo da uđem u bolnici i vidim svoju majku zbog čega sam i krenuo u Crnu Goru, ali se nadam da ću uskoro moći da ulazim kao normalan građanin, možda već sledeće nedelje. Smatram da je ovo direktna poruka DPS-a, da Srbi koji javno ističu svoj identitet nisu dobrodošli u Crnu Goru.”

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar