Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Prva epizoda serije "Kuća zmaja" (House of the Dragon) donosi uznemirujuću scenu carskog reza zbog kojeg će vam se prevrnuti želudac.

Da položaj žene u društvu ni danas nije lak svi znamo. Zamislite samo kako je to izgledalo sto godina pre nove ere?

PROČITAJTE JOŠ

U prvoj epizodi megapopularne HBO serije „Kuća zmaja“, koja je zapravo prikvel serije „Igra prestola“, jedna od glavnih junakinja bila žrtvovana zbog rođenja sina, prestolonaslednika.

S obzirom na to da porođaj ne može da se izvede normalno, kralj donosi tešku odluku i pristaje da raspore kraljicu kako bi iz njenog stomaka izvadili bebu.

Ceo proces se radi „na živo“, dok je ona budna i svesna onoga što se dešava. Babice joj drže ruke i noge, a jedna od njih uzima nož i kreže da je reže po stomaku.

Junakinja, naravno, ne uspeva da preživi ovaj zahvat. Gubi ogromnu količinu krvi i u najgorim mogućim mukama umire na trudničkoj postelji.

Scena izaziva grčenje i gnušanje, a nemoguće je gledati je normalno, bez žaljenja.

Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

U SAD je premijera „Kuće zmaja“ donela 10 miliona gledalaca na linearne kanale i HBO Max platformu u nedelju uveče, što je do sada najveći broj gledalaca nove originalne serije u istoriji HBO.

Radnja serije od 10 epizoda, zasnovane na knjizi „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, odvija se 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“ i donosi priču o Kući Targarjen. Nove epizode dolaziće u ponudu ponedeljkom, tokom narednih devet nedelja. U glavnim ulogama su Padi Konsidin, Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Stiv Tuson, Iv Best, Sonoja Mizuno, Fabijen Frankel i Ris Ifans.

Džordž R. R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenata serije uz Rajana Kondala, koji je ujedno i scenarista i Migela Sapočnika, koji takođe potpisuje režiju. Izvršni producenti su Sara Hes, Džoslin Dijaz, Vins Gerardis i Ron Šmit.

BONUS VIDEO: Dejan Stojiljković: Šta da očekujemo od serije „Kuća zmaja“?

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)