Uloga Đavola koji nosi Pradu nije bila namenjena Meril Strip

Podeli:
Meril Strip
Foto: 20thCentFox Collection / Everett / Profimedia

Meril Strip, En Hatavej, Emili Blant i Stenli Tuči samo su deo poveće glumačke ekipe koja se na 15. godišnjicu prikazivanja filma "Đavo nosi Pradu" ponovo okupila i prisetila zanimljivosti sa seta.

Prvi put otkako je prikazan u junu 2006. godine, ekipa filma „Đavo nosi Pradu“ okupila se i prisetila najboljih trenutaka sa snimanja ovog modernog klasika, koji je na svoj način pokazao najbolje modne kombinacije, ali i zanimljive dijaloge glavnih glumaca. Sve to naravno nije prošlo bez viđenja uloge žena na čelnim pozicijama, a sve to uz potrebnu dozu humora.

Zanimljivo je to da su za ulogu glavne urednice Mirande Pristli, a oduvek se nagađalo da je zapravo reč o slavnoj Ani Vintur, u igri bile tri glumice – Mišel Fajfer, Ketrin Zita Džons i Glen Klous – ali je na kraju odabrana Meril Strip.

„Miranda je žena kojoj mnoge od nas možemo da težimo, tome da budemo beskompromisne, snažne, stvarne, iskrene i da ne igramo onako kako drugi sviraju, ali i da ne povredimo ili uvredimo druge. Muškarci se puno lakše snalaze u tome“, rekla je Emili Blant, na šta se Meril Strip nadovezala:

„Apsolutna moć definitivno kvari ljude…“

Iako su producenti filma želeli da ulogu asistentkinje odigra En Hatavej, studio je želeo druge glumice. Čak tri puta uloga se nudila Rejčel Mekadams, ali ona o tome nije ni razmišljala. Baš kao ni Skarlet Johanson, Natali Portman, Kejt Hadson, Kirsten Danst… Hatavej je bila tek deveti izbor studija, na koji su konačno pristali tek nakon što je Meril Strip pogledala njenu ulogu u „Planina Broukbek“, te se našla i porazgovarala s njom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crazy for couture (@crazyforcouture)

Sve to vreme En Hatavej strpljivo je čekala „onaj telefonski poziv“ i nije joj mnogo trebalo da kaže da pristaje.

„Sećam se trenutka u kom sam dobila ulogu. Počela sam vrišteći da trčim kroz stan pun svojih prijatelja. Uletela sam u dnevnu sobu i zaurlala da ću glumiti u filmu“, prisetila se Hatavej.


U strahu od Ane Vintur mnogi slavni dizajneri su odbili priliku da se pojave u filmu, jedino je supermodel Žizel Bundšen bez puno razmišljanja pristala i odigrala malu, ali zapaženu ulogu. Ekipa je imala veliki problem da pronađe nekoga u modnom svetu ko će javno, sa svojim imenom i prezimenom, istupiti i progovoriti o svemu. Strah od Vintur i prilika da dođu na „crnu listu“ „Vogue-a“ prevladali su želju za besplatnom promocijom.

Nisu samo dizajneri bili u strahu, već i upravnici muzeja Metropolitan i parka Brajant, te vlasnici kultnih njujorških zgrada. Zbog toga su se nedeljama tražile savršene lokacije. Ali to ih nije obeshrabrilo. Istini za volju, kancelarija, ista onakva iz koje je „vladala“ Ana Vintur, toliko je izbacio urednicu „Vogue-a“ iz takta da je, čim je film ugledao svetlost dana, tražila dizajnere da ga preurede.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Movies in context ? (@context_movies)

U film je uloženo 35 miliona dolara, ali je doneo mnogo više – zaradu od 124 miliona dolara, kao i dve nominacije za Oskara, čemu se verovatno niko nije nadao. Uprkos nekim željama da se snimi i nastavak, to se do danas nije ostvarilo, ponajviše jer su autori smatrali da je u filmu ispričano baš sve.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar