Novi film „Pig“ Nikolasa Kejdža: Ljubav sa prasetom jača od svega

Film 25. jul. 202100:28 > 12:12
Podeli:
Foto: Promo

Slavni glumac Nikolas Kejdž u novom filmu "Pig" ili "Svinja" kritikuje konzumerizam i opsesije modernog globalističkog sveta. Preko priče o povratku netaknutoj prirodi.

Miljenik mnogih poznatih reditelja i producenata u holivudskoj industriji godinama nas oduševljava stavom i doziranom ironijom koju pokazuje prema svom poslu.

Uloga rezigniranog Roba koji je razvio patološki odnos sa svojom svinjom u novom američkom filmu „Pig“ je nešto što filmska industrija još nije videla.

Foto: Promo

Kejdž nas je podsetio da je uvek spreman da se vrati suptilnom i slojevitom glumačkom radu i da je potpuno neopterećen holivudskom mašinerijom.

PROČITAJTE JOŠ

Nezavisni debitantski film Majkla Sornoskog „Pig“ u američkim bioskopima je premijerno prikazan 17. jula, donoseći komentar na aktuelni svet.

Nekada slavni šef Rob Nikolas Kejdž je pronašao način da živi daleko od svetla pozornice i perverznog kapitalističkog sveta. – piše Klix.ba

On je melanholični tartufar kojem za život u oregonskoj šumi treba samo nekoliko stvari.

Prase mu svojim razvijenim njuhom pomaže u pronalasku skupocenih pečuraka. Tartufi su namenjeni biznismenu Amiru koga tumači Aleks Volf, koji ih kao visokoluksuznu robu distribuira u restoranskim krugovima.

Foto: Promo

Prava drama nastaje kada mu jedne noći provalnici ukradu prase. Rob doživljava neku vrstu nervnog sloma i sva njegova nastojanja idu u pravcu toga da vrati svog ljubimca.

Opsesije modernog sveta danas se oslikavaju surfovanjem po Instagramu. Skupa odeća, egzotična putovanja i hrana, urađene korekcije na licu i tel, filtrirani pogled u daljinu i jedno veliko ništa.

Svi oni koji mogu da shvate kako se radi o nerealnoj praznini, razumjet će i Roba, koji je otišao uživati u netaknutu prirodu, razvijajući neobičan odnos sa životinjom

Neobična priča u glumačkoj magiji koju može samo Nikolas Kejdž da odigra, jeste ono što ovaj film čini drugačijim od onoga što ste u njegovom repertoaru imali prilike da vidite.

Film, ipak, ne nudi hepi end, ali donosi razumevanje sveta u kojem se svi mirimo sa besmislicom i gubitkom onoga za čim najviše žudimo.

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar