Matija Dragojević Foto:Promo

Matija Dragojević, koscenarista serije "Kljun" i sin proslavljenog reditelja Srđana Dragojevića, kaže da mu je "srpski inat" dodatna motivacija za stvaralaštvo.

Matija Dragojević već pet godina živi u Berlinu, a kako kaže, za to su „krivi“ spontani poziv prijatelja i pijano zaljubljivanje u klubu.

PROČITAJTE JOŠ

„Spontani poziv druga da idemo kolima u Berlin. Pijano zaljubljivanje u klubu. Pet godina kasnije, nedostaju mi prijatelji, porodica, ćevapi. Često se osećam usamljeno, što je upravo i prednost života ovde, pored više različitih kultura i manje političkih bilborda“, ispričao je Matija u intervjuu za magazin „Gloria“.

Kako kaže, u Berlinu se bavi pisanjem, maštanjem i menjanjem pelena.

Dragojević je takođe izdvojio i najoriginalnije kritike serije „Kljun“, koja je nedavno dobila nagradu publike na Međunarodnom festivalu serija u Kanu.

“’Odakle je ta serija? Iz Srbije? Da, a tamo je mnogo hladno?’ ‘Ne, to je Sibir.’ ‘A-ha, ali kod vas je strašno ratno stanje?’ ‘Gospodine, mislite na Siriju.’ ‘Mhm.’ Najdraže su mi ‘kritike’ ljudi iz inostranstva koji nisu ni gledali seriju, ali je odmah otpisuju jer dolazi iz male zemlje koju ne povezuju sa proizvodnjom kvalitetnih serija. Svestan sam da čuveni srpski inat ume da bude toksičan, ali meni trenutno daje dodatnu motivaciju za stvaralaštvo“, rekao je Matija u intervjuu za pomenuti magazin.

Bonus video

Kljun najuspešnija regionalna serija fascinantna mešavina žanrova

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)