Danijela Štajnfeld Foto:CobraFilmOfficial

Glumica Danijela Štajnfeld koja se proslavila ulogom Mariole u filmu "Ivkova slava" iz 2005. godine, povukla sa sa scene nakon ovog ostvarenja, a sada je progovorila o teškom periodu kroz koji je prošla.

Naime, Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se navodno i preselila u Ameriku. Glumica je u dokumentarcu „Drži me čvrsto“ rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva.

Foto: Vladislav Mitić

„Imala sam ideju da napravim film o posledicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i ljudi koji su počinili zločin. Kada sam pogledala sirovi materijal ohrabrila sam se i u poslednjem trenutku odlučila da i ja podelim svoju priču“,  rekla je Danijela, a piše Variety.

Po dolasku u Ameriku imala je problem sa posttraumatskim poremećajem, ali se oporavljala uz pomoć prijatelja.

„Zatekla me je činjenica da to što ću govoriti o tome je zapravo početak toga da budem okej. To je lečenje. Bilo je to veliko otkriće za mene. Posle silovanja poveravala sam se jednino mom laptopu. Snimila sam male video zapise koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva oseća posle zlostavljanja“, ispričala je ona.

 

Komentari

Svi komentari (3)