Kapor: Građanima Srbije je lepo dok kriminalci sede kući s nanogicom

Film 16. okt. 202116:11
Podeli:

Glumac Milorad Kapor podržao je današnji protest protiv državnog kriminala predvođenim pokretom "Ne davimo Beograd" održan ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj ulici.

Pročitajte još:

Kapor podržao i ovaj protest, kao i mnoge do sada. U razgovoru sa reporterom našeg portala, glumac je izrazio duboko nezadovoljstvo zbog, kako kaže, nedovoljnog broja okupljenih ljudi na protestu i poručio svojim sugrađanima, ali i ostalim građanima Srbije:

„Ovde sam da proverim da li umem da brojim do 300? Izgleda da je lepo Beograđanima, da je lepo građanima Srbije da nam osumnjičeni za teške kriminalne radnje u najbolju ruku sede kući sa nanogicom. Opet gledam šta se dešava na ovom protestu ima raznih aktivista stranaka koji ovo organizuju i nas par zaludnih, večitih optimista da će se nekada nešto dogoditi“, kaže Milorad.

Kapor nije bio posebno zadovoljan ni organizatorima protesta protiv državnog kriminala.

„Imam pitanje i za organizatore ovog skupa: Da li smo mi ovde izašli samo da lajemo ili imamo i neki zahtev? Da li imamo plan B? Naravno, naišao sam na jedan tajac, tako da Vučiću što se nas tiče možeš da vladaš 100 godina“, poručio je veoma sarkastično glumac.

S obzirom da je kao javna ličnost prisutan na skoro svakom protestu, otkrio je da li je nekada zbog političke neistomišljenosti nekada imao problem na poslu.

„Otkako znam za sebe ja sam na mitinzima. Nažalost, tako je živeti u Srbiji. Živeti u Srbiji je živeti sa adrenalinom. Tako sam vaspitan. Ne zauzimam stav nijedne političke partije, možda neke političke partije dele mišljenje sa mnom. Ovde sam da kažem javno da neću da me kradeš, neću da me lažeš, da mi državu i sugrađane dovodiš u opasnost, pa to taman i da je moj otac na vlasti. Negde to prepoznaju i ove ostale stranke, znaju da govorim iz srca, ali sad možda bi im predstavljao opasnost da se politički angažujem, ali ja sam samo građanski aktivista i takav ću biti dok mogu da hodam i duvam u pištaljku“, tvrdi glumac i dodaje:

Galerija sa protesta protiv državnog kriminala održanog u Nemanjinoj ulici:

„Da, ima cenzure kod nas. Trudi se da u životu ne budeš ucenjen, radi u svom životu ispravno, nemoj da narušavaš radnu disciplinu na svom poslu i niko nema osnove da ti zabrani da radiš. Osim toga, radio sam na sebi da ne zavisim od rada u svojoj profesiji i na kraju krajeva u svojoj državi. Zato ulažite u sebe i na vlasti može da bude ko hoće jer vam znanje niko ne može oduzeti“, poručuje glumac građanima.

Podsećamo, za danas u 12 časova ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva bio je zakazan protest protiv državnog kriminala, koji su organizovali predstavnici stranke Zajedno za Srbiju i Otvorene građanske platforme AKCIJA, zajedno sa predstavnicima pokreta Ne davimo Beograd i ekološkim aktivistima. Kako kažu organizatori, planirana je protestna šetnja, a očekuje se i podrška iz drugih gradova Srbije.

BONUS VIDEO: Radomir Lazović, „Ne davimo Beograd“, na skupu protiv kriminala ispred RJT u Beogradu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar