Foto: PacificCoastNews/Avalon.red / Pacific coast news / Profimedia

"Igra prestola" seli se na pozorišne daske i autori adaptacije očekuju da će postati hit teatara na londonskom West Endu i njujorškom Brodveju.

PROČITAJTE JOŠ

Zadatak pozorišne adaptacije preuzeli su Britanci, dramaturg Dankan Mekmilan i reditelj Dominik Kuk, a prve predstave očekuju se 2023. godine.

U adaptaciji sarađuju s ocem književne sage, američkim piscem Džordžom R. R. Martinom, po čijem je književnom serijalu „Pesme leda i vatre“ snimana kultna televizijska serija.

Radnja predstave biće turnir u Harenhalu, nekih 17 godina pre prve sezone televizijske serije HBO kanala.

„Malobrojni su oni koji su znali da sledi krvoproliće kada su se plemenite porodice i puk okupili u Harenhalu da bi pratili najbolje vitezove kraljevstva na velikom turniru“, objašnjava Džordž R. R. Martin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones)

U pozorišnoj predstavi „pojaviće se mnogo najpoznatijih likova“ iz književne sage i uspešne TV serije koja se snimala osam sezona, između ostalog i na lokacijama u Hrvatskoj, te emitovala od 2011. do 2019.

Dramaturg Dankan Mekmilan već se okušao u adaptaciji za pozorište romana „1984“ Džordža Orvela i „Stakleni grad“ Pola Ostera.

Džordž R.R. Martin Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

„Naš je san da postavimo Vesteros (imaginarno mesto u kojem se odvijaju „Igre prestola“) na Brodveju (u Njujorku) i na Vest End (pozorišnu četvrt Londona), ali i u Australiju“, rekao je Džordž R. R. Martin, koji je počeo da radi na tom projektu pre pandemije koronavirusa.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)