Goran Marković: Zbog „Variole vere“ me je ostavila devojka

Film 30. nov. 202107:12 > 08:48
Podeli:
Goran Marković, reditelj, tura
Goran Marković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Naš proslavljeni reditelj Goran Marković prisetio se momenta kada ga je usred mukotrpnog rada na filmu "Variola vera", tadašnja devojka ostavila.

Marković je u okviru ture po lokacijama na kojima je snimao neke od svojih najpoznatijih ostvarenja, u organizaciji Festivala autorskog filma, posetio i Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Na ovom mestu je snimio kultni film „Variola vera“, koji i danas izaziva jezu. Prilikom prisećanja raznih anegdota sa snimanja ovog ostvarenja iz 1982. godine, Marković je priznao i da je tada ostao na ulici jer ga je ostavila devojka.

„Ja sam u to vreme bio razveden i nisam imao stan. Sve što sam imao sam nosio po kolima – pisaću mašinu, gaće… Zabavljao sam se sa jednom devojkom koja je imala stan i živela je sa majkom i bratom. Mi smo na ovom filmu radili užasno mnogo, po 20 sati dnevno. Pokojni Dragan Kresoja je bio pomoćnik režije i, sećam se, 20. sat već radimo i on kaže: ‘Hajmo ljudi da što pre završimo, da možemo sutra što pre da počnemo'“, prisetio se Marković i dodao:

„I tako sam jednom u pet sati ujutru izašao potpuno izmožden i pojavio se brat od te moje devojke i dao mi jednu najlon-kesu. Tu su bile moje stvari i knjige. Bio sam šutnut. Rekao sam sebi: ‘Sad nemam stan, ja sam rođen u Beogradu, nikad nisam bio u hotelu, a sada moram u hotel.’ Sećam se tog trenutka i to je bilo dno“, ispričao je reditelj kroz smeh.

BON

US VIDEO: Goran Marković o svom ocu Radetu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar