Autorka knjige „Seks i grad“ tvrdi da serija nije feministička

Podeli:
Foto: William Thomas Cain / Alamy / Alamy / Profimedia

Kendas Bušnel, autorka knjige "Seks i grad", prema kojoj je nastala istoimena serija, izjavila je kako ona nije feministička i da ne bi trebalo da služi kao primer kako treba živeti.

PROČITAJTE JOŠ

Govoreći za „New York Post“ o obožavateljima koji u stvarnom životu primenjuju ono što su navodno naučili gledajući seriju, navela je kako nikada ne bi trebalo na prvo mesto stavljati ljubavni odnos, kao što je to radila Keri „ganjajući“ Zverku.

„Realnost je da pronalazak muškarca nije najbolje ‘ekonomsko’ rešenje na duže staze. Muškarci mogu biti vrlo opasni za žene na mnogo različitih načina. O ovome nikada ne govorimo, ali je nešto o čemu žene moraju da razmišljaju. Serija i poruka koju ona šalje nisu bile feminističke. Međutim, to je televizija, odnosno zabava. Iz tog razloga ljudi ne bi trebali da kreiraju sopstveni život prema seriji“, rekla je.

Bušnel je napisala knjigu prema kolumnama o vezama koje je pisala za „New York Observer“ od 1994. do 1996. godine. Zarađivala je čak hiljadu dolara po kolumni.

Deren Star otkupio je prava i knjigu pretvorio u uspešnu seriju koja je prikazivana na HBO-u od 1998. do 2004. godine. Snimljena su i dva igrana filma, a uskoro će biti emitovano 10 novih epizoda pod nazivom „And Just Like That…“.

Bonus video

Najčitaniji pisac modernog doba

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar