Foto: Printscreen/YouTube/GamePlayyyVideos

Pornići ili erotski filmovi? Oko ovoga bi mogla da se vodi večita polemika, u kojoj je verujemo svako od vas bar jednom u životu učestvovao.

PROČITAJTE JOŠ

Dok s jedne strane ima onih koji se „pale“ na takozvane „prljave scene seksa“ u dobro poznatim krupnjacima (iliti krupnim kadrovima u porno filmovima), pa je scenario u tom smislu  potpuno nebitan jer bi oni odmah „da pređu na stvar“, ima i onih drugih koji ipak više cene erotičnu predigru i ne smeta im da malo i sačekaju do glavne „akcije“.

Možda ste došli i u situaciju da se zapitate šta to govori o muškarcu ili ženi preko puta. O njegovim fantazijama, odnosu prema seksu, a najčešće su baš žene te koje na ovu prvu kategoriju kažu „fuj“.

Iako nije isključeno da postoje one koje to tako kažu zbog nekakvog stida, istina je da ih je većina upravo to i mislila.

Nećemo generalizovati, mada je negde izvesno da bismo mogli da napravimo sledeću podelu. Muškarci – pornići. Žene – erotika. Najčešće je ipak žena ta kojoj je potreban uvod u „priču“, dok će je „prljavi“, „jeftini“ kadrovi potpuno odbiti. Mi smo za vas izdvojili nekoliko čuvenih scena iz erotskih hit filmova za koje čvrsto verujemo, kakva god podela bila, da su uzbudljivije od bilo kakvog pornića.

Oni donose energiju i strast za koje često ne verujemo da postoje, ali koje priželjkumo da se i nama dese.

9 1⁄2 Weeks (1986)

Kim Besindžer i Miki Rurk su žarili i palili krajem 80-ih godina 20. veka. To je jedan od najgledanijih filmova upravo zbog scene ispred frižidera iz kog se međusobno hrane voćem i povrćem. Kocke leda su jednostavno previše za svakog gledaoca.

Cruel Intensions (1999)

Scena u kojoj Ris Viderspun i Rajan Filip vode ljubav prvi put postala je legendarna jer su i u privatnom životu glumci bili u vezi (kasnije su se venčali i rastali). Hemija koju dočaravaju na filmu je vrlo jaka, a svaki deo filma vodio je do ovog trenutka.

Secretary (2002)

Film koji je podelio javnost na dva dela i danas možemo reći „50 nijansi sive“ pre originalnog „50 nijansi sive“. Devojka se zaposli kao sekretarica, a njen šef je polako uvodi u sado-mazo svet. Scena u kojoj je „spenkuje“ po guzi prikazuje njeno seksualno buđenje.

Taking Lives (2004)

Anđelina Džoli i Itan Hok se u ovom trileru „pohvataju“ po celom stanu. Razbijaju lampe i vaze, a strast je uzavrela. Anđelina Džoli je već ranije pokazala svoje telo, ali ovoga puta je na vrhuncu slave uživala u sceni seksa sa harizmatičnim Itanom.

The Notebook (2004)

Napeta scena u kojoj znate da će se Eli i Noa totalno razići ili će se pomiriti. Na našu sreću glavni likovi ovog remek-dela se mire i doživljavaju romansu koju smo čekali sve vreme. Ako niste pogledali ovaj film, molimo vas da to učinite što pre.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (3)