Elena Karaman Karić Foto: Instagram/elenakaraman.essenceofliving

Za dizajnerku Elenu Karaman Karić danas je poseban dan. Naime, njen pokojni sin Andrej, kojeg je dobila u braku sa prosavljenim fudbalerom Predragom Peđom Mijatovićem, danas bi napunio 26 godina. Kako vreme odmiče, Eleni sve teže pada detetova smrt, pa čak ni posle 11 godina, kada je preminuo, ovaj datum nije prošao bez tuge i suza.

Ona je izvela jedan ritual uz pomoć kojeg je crvene ruže bacala u vodu.

Foto: Instagram/elenakaraman.essenceofliving

„Poštujući dan rođenja mog drugog sina Andreja koji nam je došao kao najveća lekcija uvodeći me u carstvo Morgana. 26 godina od duboke intimnosti sa Boginjom Tame“, napisala je Elena na svom Instagram profilu i dodala:

Foto: Instagram/elenakaraman.essenceofliving

„Ulazeći u bliskost sa smelim mojim unutrašnjim bojnim poljem. Pustite da je hladne vode severnih zemalja operu“, napisala je ona uz fotografije.

Foto: Instagram/elenakaraman.essenceofliving

Podsetimo, Elenin i Peđin sin premino je u 14. godini. Dečak, koji je rođen sa cerebralnom paralizom izgubio je bitku sa retkom bolešću hidrocefalijom usled koje se unutar lobanje pojačano sakuplja tečnost zvana likvor, koja okružuje mozak i kičmenu moždinu, zbog čega dolazi do kompresije mozga. Nesrećni Andrej je u nedelju 31. maja 2009. godine, kada mu se pogoršalo zdravstveno stanje, priključen na aparate, da bi dva dana kasnije izdahnuo u bolnici u Valensiji.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je dve nedelje ranije uspešno operisan posle čega su lekari davali optimistične prognoze za njegovo ozdravljenje, Andreju je nažalost iz dana u dan bivalo sve gore. Poslednja borba iznurila je njegovo nejako telo i dečak je preminuo ostavivši skrhanu i neutešnu porodicu. Dete je inače je živelo u gradiću Turija u porodici Rafaela i Maruhe Servere, Peđinih prijatelja koji su mu godinama pružali posebnu celodnevnu negu i brinuli o njemu kao o rođenom detetu. Bolesni Andrej morao je da ima poseban tretman, pa je nakon Peđinog i Eleninog razvoda najbolja opcija za njega bila da dobije staratelje koji će biti u mogućnosti da ga nadgledaju dvadeset i četiri sata dnevno.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)