Elektra: Život kurve u Švajcarskoj i u Srbiji je neuporediv

Showbiz 05. mar. 202121:05
Podeli:
Electra Elite Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Život kurve u Švajcarskoj i u Srbji ne može da se meri i to bi bilo mešanje baba i žaba. U Švici je sve na višem nivou, a tako bi trebalo biti i u Srbiji jer prostitutke nisu ništa lošije od drugih i samo zato što si prostitutka ne znači da si loš čovek. Srbiji bi mnogo značilo da legalizuje prostituciju iz više razloga. Državi bi se plaćao porez, a sav taj novac mogao bi da ide u neke fondove za napuštenu decu i za razne druge pomoći. Država bi od poreza prostitutki mogla da dobije veliki novac, a tome bi najbolje mogla da posvedoči policija koja ih je hapsila i zna koliko ih u Srbiji ima", priča u razgovoru za Nova.rs poznata transrodna pevačica Elektra Elite, koja se već 13 godina primarno bavi prostitucijom u Švajcarskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Transrodna pevačica Elektra Elite u žižu srpske javnosti dospela je što zbog svoje neobične životne priče što zbog pesmama koje su svojevremeno bile na vrhu trending lista.

Ona međutim već 13 godina živi u Švajcarskoj, gde se bavi prostitucijom što je pre izvesnog vremena i javno priznala. Elektri je najstariji zanat primarni posao već više od decenije, a od prostitucije izdržava sebe i svoje dvoje dece.

Elektra Elite u razgovoru za Nova.rs otkriva na koji način prostitucija funkcioniše u Švajcarskoj gde je legalizovana, ali i to kako pandemija utiče na njen posao.

„Prostitutke u Švajcarskoj plaćaju paušalni porez na godišnjem nivou i tako sebi obezbeđuju penziono i zdravstveno osiguranje. Žena može da se penzioniše sa 63 godine, a muškarac sa 65. Sve je legalno, nema ništa na crno, niti sme da bude. Samo ako imate dokumenta možete da radite. Što se tiče mog slučaja, ja sam redovna u plaćanju poreza. Pored moje roditeljske obaveze smatram da mi je to najveća obaveza i nikada ne kasnim sa tim. To je samo jednom godišnje, a imam mogućnost da platim u tri rate. Pošto ne može da se uđe u sistem zarade prostitutki, moramo prijaviti koliko smo radile na godišnjem nivou i prema tome nam se ispostavlja račun“, objašnjava Elektra.

Pevačica kaže da trans osobe nemaju svoje makroe, dok ih ostale njene koleginice imaju, zbog čega kasnije dolaze u ozbiljne probleme jer ne mogu da se izvuku iz prostitucije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„U Švajcarsku uglavnom dolaze da rade žene iz Hrvatske, Rumunije, Mađarske i Bugarske, a najzastupljenije su Romkinje. One sve imaju makroe i to je kod njih najveći problem. Neke prostitutke sa svojim makroima imaju decu, pa ih oni tako drže u šaci. To je taj krug pakla odakle se teško izlazi. Trans osobe nemaju svoje makroe i takav se još nije rodio. Međutim, civilna policija ih redovno prati i najviše rade oko toga da se oni pohapse, bez obzira na to što je prostitucija legalizovana. Švajcarci ne vole da neko radi za nekoga i u tome uspevaju“, priča Elektra.

Zbog situacije u Švajcarskoj usled koronavirusa i mera predostrožnosti, prostitucija je bila zabranjena na javnom mestu i mogla se obavljati samo onlajn.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Prostitucija je sada zbog korone zabranjena na ulici, odnosno zabranjen je ceo Kanton Cirih, ali je moguće raditi onlajn. Pošto ne možemo normalno da radimo i da primamo klijente u sobu, posao obavljamo preko video poziva i tako ispunjavamo želje“, rekla je Elektra i dodala zbog čega bi bilo dobro da se prostitucija legalizuje u Srbiji.

„Život kurve u Švajcarskoj i u Srbji ne može da se meri i to bi bilo mešanje baba i žaba. U Švici je sve na višem nivou, a tako bi trebalo biti i u Srbiji jer prostitutke nisu ništa lošije od drugih i samo zato što si prostitutka ne znači da si loš čovek. Srbiji bi mnogo značilo da legalizuje prostituciju iz više razloga. Državi bi se plaćao porez, a sav taj novac mogao bi da ide u neke fondove za napuštenu decu i za razne druge pomoći. Država bi od poreza prostitutki mogla da dobije veliki novac, a tome bi najbolje mogla da posvedoči policija koja ih je hapsila i zna koliko ih u Srbiji ima. Devojke bi dobile mogućnost da rade i ne bi bile hapšene. Ne treba da postoji razlika između kurve sa ulice i kurve iz elitnog hotela. Ta visokobudžetna koja više zarađuje mora da plati i veći porez. E pa devojke, ako se legalizuje, onda morate da platite ako hoćete da nastavite time da se bavite“, zaključuje Elektra.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar