Foto:Matt Winkelmeyer / Getty images / Profimedia

Serija "Fargo", inspirisana istoimenim filmom nagrađenim Oskarom, prati nove „istinite“ zločine sa novim likovima ogrezlim u prepoznatljivi humor, ubistvo i stereotipnu pristojnost stanovnika Minesote, koji čine film bezvremenim klasikom. U novoj sezoni, koja će svoju premijeru imati 4. januara na kanalu AMC, glumica Emyri Crutchfield ima jednu od glavnih uloga. Tim povodom je i dala intervju za ovu televizijsku kuću, na čije ekskluzivno pravo je dobio portal Nova.rs.

„Ja glumim petnaestogodišnju Etelridu Pearl Smutni, koja ima velike snove, ali oseća da su njene mogućnosti limitirane. Njena mama je crnkinja, a tata belac, pa tu dolazi do dodatnih problema. Želi da se preseli u Pariz kako bi mogla da ostvari svoje snove, u seriji ćete pratiti nju na putu ka ostvarenju svojih snova“, rekla je glumica.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je rekla u intervjuu, audicija za seriju „Fargo“ je bila nešto najuzbudljivije do sada.

„Nisam znala šta će me čekati na audiciji. Fargo je dosta drugačija serija, nije obična. Da bih se spremila za tu audiciju, gledala sam klipove na Jutjubu kako bih shvatila kakav je ton serije i da bih bila sigurna da ću svoj lik da adekvatno ubacim u priču. Kasnije sam i bindžovala sve epizode, kada sam dobila poziv nazad. Upustila sam se u priču potpuno. Nije mi bilo teško, nije bilo naporno, bilo je potpuno prirodno, serija je jako dobra“, objasnila je ona.

Zbog uloge u seriji, Crutchfield se preselila u Čikago.

„Ja sam iz Nju Orleansa, tako da je selidba u Čikago za mene bila velika promena. Ne mogu reći da mi je bilo teško da se prilagodim, ali zaista, jako je teško pohvatati vremenske prilike tamo. Ne volim hladnoću i zimu, ali u isto vreme, bilo je divno videti sneg preko krovova kuća i krošnji drveća. Osećala sam se drugačije“, rekla je glumica.

Objasnila je još da joj je drago što je na setu upoznala mnoštvo glumaca koji inače rade u pozorištu, ali da sama nikada nije imala prilike da stane na pozorišne daske.

Kada je reč o poruci serije, glumica je rekla da se radi o „američkom snu koji nije dostupan svim Amerikancima“.

„Mislim da serija govori o američkom snu, ali taj san je dostupan samo nekim ljudima. Nisu svi u prilici da taj san pretvore u javu. Oni koji su spremni da urade sve zbog novca i da gaze preko mrtvih će vrlo verovatno uspeti da ga ostvare, ili da ga dostignu. Međutim, to nije u redu. To je nešto što bi trebalo da bude moguće svima, bezobzira na to ko ste i odakle dolazite. Mislim da serija govori upravo o tome“, zaključila je glumica.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.