Džoni Dep ima samo divne reči o Srbiji

Showbiz 14. dec. 202016:10
Podeli:
Johnny Dep
Džoni Dep Foto:EPA-EFE/JUAN HERRERO

Konferencija za novinare povodom filma "Čekajući varvare", italijanske producentske kuće Iervolino Entertainment danas je održana preko Zoom aplikacije. Učestvovali su osnivač te produkcije Andrea Iervolino i glumac Miloš Biković, ispred svoje kuće "Arćangel Digital Studios".

Novinar Tanjuga imao je prilike da preko digitalne platforme Vimeo odgleda najnoviji film, u kome glavne uloge tumače britanski glumac Mark Rilans i holivudske zvezde Džoni Dep i Robert Patinson, a reditelj je Italijan – Kiro Guera.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon Španije, Srbija je tek druga zemlja u kojoj se ovaj film prikazuje, sada onlajn, a premijeru je imao u oktobru na Festivalu italijansko-srpskog filma u Beogradu.

Na pitanje Tanjuga kako je bilo raditi sa holivudskim zvezdama Depom i Patinsonom u ulogama zastrašujućih negativaca, i kakve su im reakcije na sam rezultat filma, Iervolino odgovara da su glumci bili veoma srećni i zadovoljni u radu na ovom ostvarenju.

„Ono što je odlično u ovom slučaju je što oni uopšte sebe tu nisu gledali kao zvezde, jer da je bilo tako, onda bi njihov honorar bio ogroman, recimo oko 15 miliona dolara, a oni su ovde zaista radili za veoma simboličnu sumu“, otkriva prvi čovek Iervolino Entertainment (IE).

Producent je prisetio kako se Džoni Dep našalio na jednoj konferenciji za štampu u Veneciji povodom ostvarenja „Ccekajući Varvare“ „Reako ja da bi platio da igra u filmu koliko mu se svideo ceo projekat“ kazao je Iervolino.

Takođe, Dep se oduševio kada mu je rečeno da će se drugi projekat produkcije IE – kratkometražni animirani serijal „Pafini“, snimati u Srbiji.

U tom web serijalu Dep je pozajmio glas ptičici Džoni Paf, u čak 250 epizoda od po pet minuta, a prve epizode već sada su dostupne na Apple TV i Amazon Prime digitalnim platformama i beleže izuzetan uspeh i rekordnu gledanost.

Foto:EPA-EFE/CLEMENS BILAN

„Imao je samo predivne reči o Srbiji, naglasio je da se tamo uvek lepo provodio“ kazao je Iervolino. .

Film „Čekajući varvare“ je snimljen prema istoimenom romanu (1980) nagrađivanog autora Džona Maksvela Kucija, koji je potpisao i scenario ovog ostvarenja prema svojoj knjizi.

Radnja prati sudbinu protagoniste – načelnika udaljene pogranične oblasti bezimenog carstva koji spokojno čeka odlazak u penziju, dok njegov mir ne naruši iznenadni dolazak dijaboličnog pukovnika Džola, kojeg uverljivo igra Džoni Dep.

Pukovnikov zadatak je da izveštava centralu o aktivnostima potencijalnih neprijatelja „varvara“ i zato sprovodi niz surovih i nemilosrdnih ispitivanja, što načelnika dovodi u situaciju da preispituje svoju odanost carstvu, od trenutka kada se zaljubljuje u jednu ženu, žrtvu mučenja upravo ekipe psihotičnog pukovnika.

Italijanska produkcija Iervolino Entertainment započela je svoje poslovanje u Srbiji tokom leta 2020. godine u Beogradu i Novom Sadu, gde ima otvorene studije za proizvodnju kratkih animiraniih filmova.

Zvanična saradnja je započeta sa Ministarstvom privrede Republike Srbije u vidu Memoranduma o razumevanju koji je potpisan u junu ove godine, što je omogućilo prodor produkcije i na nova tržišta, poput Rusije i istočne Evrope, a već posluju u SAD, Kanadi i zapadnoj Evropi.

„Film je izuzetno poseban i značajan za mene, snimali smo ga u periodu tokom 2018. i 2019. godine, veoma je kompleksan, i budžet je bio oko 18,5 miliona dolara, što ne deluje veliko za američku produkciju, ali za jednu evropsku kakva je naša, zaista jeste“, nastavlja svoju priču direktor i osnivač Iervolino.

Kako kaže, projekat je odlučio da radim kada sam boravio u Meksiku.

Miloš Biković Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

„Tamo sam upoznao kolegu producenta koji mi je spomenuo da se planira rad na adaptaciji romana „Čekajući varvare“, a on poznaje dobro Džonija Depa.

Sam roman veoma volim, jedan je od mojih omiljenih, autor je i dobitnik Nobelove nagrade, i veoma sam želeo da u tome učestvujem“, kazao je Iervolino i dodao da je zajedno sa svojim timom sada u kampanji za Oskara, čija je dodela pomerena sa februara na april, zbog pandemije.

„To je sada složen proces, jer da osvojite Oskara to vam je kao da osvojite zemlju, odnosno pobedite na političkim izborima.Naš film je italijanski predstavnik za nagradu Oskar jer je rađen u italijanskoj produkciji, sa našim rediteljem, iako možda neke to zbunjuje jer je film na engleskom jeziku sa nekoliko američkih i engleskih glumaca”, razjasnio je moguće nedoumice italijanski producent.

Miloš Biković ispred svoje producentkse kompanije „Arćangel Digital Studios“ izrazio je veliku zahvalnost kolegi Iervolinu što je dolaskom u Srbiju učinio mnogo za zemlju i srpsku kulturu, a italijanski kolega je napomenuo da se od igranih naslova spremaju upravo neki projekti sa Bikovićem, jedan film i jedna TV serija, ali o tome će pričati kada bude vreme.

„Film „Čekajući varvare“ mi se veoma dopao, orijentiše se ka vrednostima koje danas postoje i mogu učiniti film lepšim“, prvi su utisci Bikovića na film.

Kako kaže, ostvarenje prikazuje ljudske slobode i dostojanstvo, kroz različite gledanje na tuđina u vidu neprijatelja, kroz konflikt likova, kao što danas postoji razumevanje i kultura Slavni srpski glumac i producent takođe je bio veoma zadovoljan saradnjom sa IE produkcijom, jer u startu dobijaju odličan kvalitet.

„Na striming platformi “Apple TV” sa animiranim serijalima bili gledaniji čak i od – Diznija. Dakle, već nam se ostvaruje zamisao da budemo najgledaniji na svetu“, zaključio je Biković.

Anđelka Janković, direktorka marketinga i komunikacija „Iervolino Studios“ naglasila je da se na sam konkurs za rad u ovu produkciju prijavio zaista jako veliki broj kandidata, a proces selekcije je veoma specifičan, tako da on i dalje traje.

„Mi smo putem različitih kanala komunikacije obavestili sve koji su se prijavili da će kandidati koji uđu u ži krug biti obavešteni, i tako je u planu dalje zapošljavanje, a trenutno radi 60 stalno zaposlenih. Imamo i veliki broj redovnih saradnika, dok je neki cilj da bude između 500 i 600 ljudi koji će raditi aktivno i predano na sadržajima animiranih projekata od ideje do realizacije i distribucije, što je dugoročan proces”, objasnila je Janković.

Komentari

Vaš komentar