Detalji Netfliksove najgledanije serije u Srbiji

Film 26. okt. 202013:02
Podeli:
Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Nova serija producenta Rajana Marfija, koji stoji iza serija Scream Queens i Američka horor priča, nosi naziv Ratched i stigla je na Netfliks. Serija je toliko uspešna da je tokom prvog vikenda emitovanja zauzela poziciju najgledanije u dobrom delu svetu, uključujući i Srbiju, Sloveniju i Bugarsku.

Glavnu ulogu igra Sara Pulson, koja je Marfijeva muza – gledali smo je u gotovo svim njegovim serijama, a ovo je samo još jedna od njih.

PROČITAJTE JOŠ

Serija je zasnovana na liku Mildred Ratched, iz knjige Let iznad kukavičjeg gnezda. Ako niste čitali knjigu, evo malog uvoda: ona je glavna sestra u psihijatrijskog instituciji, vlada čeličnom rukom i njene metode nisu baš konvencionalne.

Ratched prati period pre knjige: smeštena je u 1947. godinu, a Mildred ide sa posla na posao, izazivajući haose gde god se pojavi.

U prvoj sezoni, Mildred dolazi u jednu psihijatrijsku ustanovu u Kaliforniji, gde pokušava da se predstavi finom, dok je istina zapravo drugačija.

Miljenici Ryana Murphyja iz njegovih ostalih serija pronašli su mesto i u ovoj: pre svega, maestralna Sara Pulson. Tu su i Džon Džon Brions, Fin Vitrok(Američka horor priča), Čarli Karver (Očajne domaćice), Brendon Flin (13 razloga), Džudi Dejvid, i Harijet Haris.

Prva sezona serije Ratched ima osam epizoda, a svaka od njih traje između 50 i 60 minuta. Dakle, idealno za bindžovanje u par dana.

Sve epizode dostupne su na Netfliksu od 18. septembra. Pogledaj i trejler za prvu sezonu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar