Demi Lovato: Zabave s otkrivanjem pola bebe su transfobne

Showbiz 26. feb. 202118:30 > 23:03
Podeli:
Foto: YouTube Originals / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pevačica Demi Lovato objavila je poduži tekst na svom Instagram nalogu u kom osuđuje sve roditelje i one koji to tek treba da postanu, a kojima je zabavno da javnosti otkrivaju pol deteta koje očekuju i to ističu na društvene mreže.

Pročitajte još:

Tokom takvih zabava budući roditelji bacaju plave ili ružičaste konfete i balone otkrivajući tako kog će pola biti dete koje očekuju.

„Neiskreno je i netačno pretvarati se da zabave otkrivanja pola deteta nisu transfobne. To nema veze s političkom korektnosti, nego samo s korektnosti“, počela je Demi i dodala:

„Osuđujemo takve zabave, ne zbog našeg identiteta, nego zbog realnosti.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato)


„Takve su zabave utemeljene na iluziji da genitalije znače pol te da postoje samo dve opcije, dečak ili devojčica. Ovakva definicija briše činjenicu da postoje dečaci s vaginama, devojčice s penisima te ljudi koji nisu ni dečaci ni devojčice. Ideja da je pol određen genitalijama kosi se sa znanošću“, nastavila je.

Dodala je i kako takve zabave promovišu ideju da su trans osobe manje prirodne nego ostali i da ih odmah etiketiraju kao „ljudski otpad“ ili „grešku prirode.

„Samo mi sami možemo odrediti kog smo pola“, rekla je.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar