Podeli
Foto:Zoran Lončarević

"Odvratno je to što se desilo. Svaka čast toj devojci, Mileni Radulović, koja je to pokrenula i napravila prvi korak, tj. rešila da priča o stvarima koje nisu, sigurno, nimalo lake da se kažu i iznesu u javnost, pogotovo ne za nju jer je između ostalog javna ličnost. Vidim da i ostale poznate ličnosti kreću da istupaju. Ne bih voleo samo da bude nekih zloupotreba. Neminovno je da oko velikih stvari uvek bude toga. Što se tiče ove devojke Milene, ja sam siguran da nema zloupotreba", kaže za Nova.rs bivši vaterpolista Danilo Dača Ikodinović.

PROČITAJTE JOŠ

Proslavljeni vaterpolista Danilo Dača Ikodinović uputio je zdušnu podršku glumici Mileni Radulović, koja je prva, od nekoliko žrtava, javno progovorila o tome da je godinama trpela silovanje i seksualno zlostavljanje od strane profesora glume Miroslava Mike Aleksića, kom je zbog sumnje da je nad više devojaka počinio krivična dela silovanje i seksualno uznemiravanje, produžen pritvor do 30 dana.

Bivši vaterpolista do sada se nije oglašavao ovim povodom, a za Nova.rs ističe koliko je važno stati u zaštitu žrtava, te šta misli o celoj situaciji.

Milena Radulović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Odvratno je to što se desilo. Svaka čast toj devojci, Mileni Radulović, koja je to pokrenula i napravila prvi korak, tj. rešila da priča o stvarima koje nisu, sigurno, nimalo lake da se kažu i iznesu u javnost, pogotovo ne za nju jer je između ostalog javna ličnost. Vidim da i ostale poznate ličnosti kreću da istupaju. Ne bih voleo samo da bude nekih zloupotreba. Neminovno je da oko velikih stvari uvek bude toga. Što se tiče ove devojke Milene, ja sam siguran da nema zloupotreba”, rekao je nekadašnji vaterpolo reprezentativac.

Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Ikodinović oštro osuđuje Aleksića i veruje da će mu sudstvo odretiti kaznu kakvu zaslužuje.

“Kad se tako nešto desi onda počneš da se malo raspituješ i da pričaš sa ljudima. Štaviše, ja sam čuo od raznih ljudi da je taj čovek upravo takav kakvim ga opisuju. Svako ima pravo na odbranu i dok se ne dokaže krivica nije kriv, je l’ tako? Ali, serem se ja na to. Ja žene izuzetno volim, poštujem i cenim, tako sam vaspitan, da su žene privilegovane u društvu i tako treba da bude. Ovaj monstrum je to zloupotrebljavao, i to decu. Ej, on je zloupotrebljavao decu! I to je nešto što je mnogo loše i mnogo grozno. Ništa, sudiće mu Bog, a neka mu presudi sud pre svih i onda ćemo da vidimo šta će i kako će dalje biti”, završava Ikodinović.

Foto:Zoran Lončarević

Od subote uveče, kada je Aleksić i priveden, u javnost je izašlo još nekoliko polaznica njegove glumačke škole, koje su bezrezervno podržale Milenu, i izrazile duboko saosećanje sa užasima kroz koje je prošla, ali iznele i svoja negativna iskustva sa Mikom Aleksićem. Jedna od njih je i glumica BDP -a, Iva Ilinčić, koja je zajedno sa Milenom i još par devojaka, prijavila Aleksića policiji.

Milena Radulović, jedna od žrtvi profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad nekoliko devojaka, u sredu je davala iskaz pred Višim javnim tužilaštvom, a saslušanje je trajalo više od pet sati.

Saslušanje mlade glumice Ive Ilinčić koje je obavljeno juče, trajalo je puna četiri sata.

Iva Ilinčić sa ocem Srđanom Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Miroslav Mika Aleksić je saslušan u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz člana183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična dela činio od 2012. godine, tužilaštvo navodi da je reč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008. godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale.

Bonus video

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar