Četiri scenarija za Evroviziju 2021. u Roterdamu

Showbiz 20. sep. 202013:56
Podeli:
Foto:EPA-EFE/SANDER KONING

Sledeće godine 22. maja, u Ahoj areni u Roterdamu, dobićemo novog pobednika Evrovizije, a kako će se takmičenje odvijati zavisiće od toga kakva će biti zdravstvena situacija u svetu.

Evrovizija će se naredne godine održati uprkos svemu, a Holanđani će konačno nakon 41. godine dobiti priliku da se pokažu kao domaćini. Takmičenje će se održati u Roterdamu u Ahoj areni, dok slogan „Open Up“ ostaje isti kao i ove godine, navode mediji.

PROČITAJTE JOŠ

Navodno postoje četiri scenarija pod kojima će Evrovizija biti održana.

Normalno Evrovizijsko takmičenje – u slučaju da zdravstvena situacija u Evropi bude pod kontrolom.

U ovoj veziji sve će se održati kao i do sada, uz devet dana nastupanja, uključujući i probe u kostimima, gde će biti prisutni i svi članovi delegacija, kao i publika u areni i novinari. Ova verzija verovatno će zavisiti i od dostupnosti vakcine protiv kovida i testiranja na virus.

Socijalno distanciranje – Svi učesnici takmičenja moraće da poštuju socijalnu distancu od 1,5 metara tokom celog trajanja manifestacije. I u tom slučaju će biti devet nastupajućih dana, ali uz smanjen kapacitet publike u areni, koji će takođe morati da poštuju mere socijalne distance. Timovi u delegacijama takođe će biti smanjeni, kao i broj prisutnih novinara.

Restrikcija putovanja – I u ovom slučaju bi se praktivala socijalna distanca, kao u drugom scenariju. Takoše, ako bi se desilo da neka delegacija zbog situacije u svojoj zemlji nije u mogućnosti da doputuje u Roterdam, njihovi predstavnici će pesmu izvesti iz svoje zemlje, dok će svi ostali nastupati uživo iz Ahoj arene.

„Lockdown Eurosong“ ili „Karantinska Evrovizija“ – Ako situacija u Holandiji opet bude zahtevala mere karantina, opet će Eurosong biti održan ali bez publike i bez aktivnosti u Roterdamu. Svi nastupi učesnika biće emitovani u Ahoj areni direktno iz zemalja učesnika.

Definitivna odluka o tome na koji način ćemo sledeće godine gledati Eurosong biće doneta na osnovu situacije u kojoj se planeta nađe prvih meseci iduće godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar