Britanci najstrašnije izvređali Srbiju – sad se izvinjavaju

Showbiz 03. jan. 202114:19
Podeli:
Foto:printscreen/Youtube/Car Trouble

Popularni britanski Jutjub dvojac, Sid i Vil, inače zaljubljenici u automobile i prijatelji, nedavno su pokrenuli serijal video klipova u kojima su iz Velike Britanije, automobilom prešli pola Evrope i preko Srbije stigli u Bugarsku. Jedan video u kojem su prolazili kroz Beograd i vređali našu prestonicu, vrlo brzo je uklonjen.

Naime, Sid i Vili tranzitno su prolazili kroz Srbiju, obasipajući je usput raznim uvredama i štosevima. Istina, nisu vređali samo Srbiju, već i većinu država kroz koje su prolazili, uključujući i Veliku Britaniju.

PROČITAJTE JOŠ

Između ostalih, komentari koji su se mogli čuti na račun naše zemlje bili su da Srbija nije civilazacija i da jedva čekaju da stignu u Bugarsku za koju su, kažu, čuli da je zemlja trećeg sveta ali svakako bolja od „Srbije koja je ruglo Evrope“.

Građanima Beograda i stanovnicima Srbije je ovaj video zasmetao, te su ga Sid i Vili na kraju uklonili, a potom su objavili još jedan u kojem se našlo izvinjenje – i to na ćirilici.

„Želimo da započnemo ovaj video s izvinjenjem. Prethodno je postavljen video koji je naneo uvrede narodu Srbije. Naši komentari nisu imali za cilj da nekog uvrede, kontekst serije je takav da prati dva idiota koji putuju kroz delove Evrope i namerno propuštaju dobre delove zemalja. Namera je bila da se vratimo na neka mesta koja smo posetili i dokažemo da smo pogrešili tako što ćemo posetiti sve dobre delove koje smo propustili. Sve je ovo deo našeg humora. Nema propagande i mržnje kako su pomenule neke srpske novine. Ne mrzimo nijedan deo Istočne Evrope – oženjen sam ženom iz Istočne Evrope. Priznajemo da su neki komentari korišćeni s nedostatkom predznanja i da se zbog toga mogu protumačiti kao uvredljivi. Zbog toga se izvinjavamo i ponovo postavljamo video bez bilo kakvih negativnih delova o Srbiji“, napisali su njih dvojica.

Video možete pogledati u nastavku.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar