Branislav Lečić: Đorđa sam sretao i na političkim protestima

Showbiz 19. feb. 202117:45
Podeli:
Foto: Arhiva

Naš poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini, nakon tri dana provedenih u bolnici. Glumac Branislav Lečić rekao je za Nova.rs da je duboko potrešen ovom vesti.

„Upravo sam saznao i u šoku sam. Poznavao sam ga. Više puta smo se sretali. Nekada su to bili privatni susreti, uglavnom na proslavama i crnogorskom primorju, u Pržnu. Zajedno smo sedeli, razgovarali, jeli i pili. A, bogami, sretali smo se i na političkim protestima, i to više puta. Ne jednom. Odlazio sam na njegove koncerte i uživao. Otišao je veliki pesnik, ne samo muzičar, nego veliki pesnik. Ostavio je za sobom pesme koje izazivaju drhtaj srca i teraju te na razmišljanje. Saučešće porodici, veoma sam potrešen ovom vešću“, rekao je Branislav Lečić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar