Biković za Nova.rs: Pozorišta stradaju jer ne donose pare

Showbiz 19. nov. 202021:31
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U razgovoru za Nova.rs glumac Miloš Biković izneo je svoj stav kada su u pitanju epidemiološke mere. On, naime, smatra da one negativno utiču na kulturni život, posebno na pozorišta, s obzirom na to da prema najnovijim merama, koje je donela Vlada, sve predstave moraju biti završene do 21 sat.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za portal Nova.rs Biković se osvrnuo na trenutnu situaciju u državi zbog koronavirusa. Takođe, on nije izbegao ni da prokomentariše to što su pozorišta od samog početka epidemije, kako kaže, nepravedno stavljena po strani, iako su se tada održavale razne manifestacije i utakmice u gradu.

„Pozorište ne donosi mnogo novca, pa verovatno zbog toga i nije prioritet kad je reč o merama usled korone“, kaže glumac za Nova.rs.

Biković ističe i to da online predstave u ovakvoj situaciji mogu doneti samo dobro.

„Mislim da je to jedan iskorak, i da je definitivno dobra stvar to što je osmišljena takva vrsta inovacije jer ćemo imati mogućnost da na taj način testiramo nešto novo. Mislim da ćemo imati jedan nov način komunikacije u pozorištu“, rekao je Biković, a na pitanje kako on procenjuje da će se trenutna situacija razvijati u budućnosti, odgovara:

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Pa ne znam. Ja se nadam da ova situacija neće trajati večno, ali će svakako uneti neke izmene u našem ponašanju. Nadam se da te izmene neće biti velike i radikalne. To ne znaju čak ni ljudi koji su u struci. Pojma nemam“, rekao je Biković.

Glumac priznaje i da bi mu dobro došlo neko putovanje.

„Uh. Ne mogu destinaciju da smislim u ovom trenutku, ali sigurno bi bilo negde daleko od svih“, završava Miloš.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Inače, čuvena predstava Beogradskog dramskog pozotišta „Kad su cvetale tikve“, koja govori o mladom bokseru čiji lik tumači Miloš Biković, zbog epideomiološke situacije u Srbiji i novih mera koje su stupile na snagu, biće dostupna gledaocima putem „lajv strima“ 24. decembra

Ovim povodom danas je održana konferencija za štampu u foajeu BDP-a, koje u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije i Arhangel studijom omogućavaju prokazivanje dela Dragoslava Mihailovića. Prvo su govorili direktor BDP-a Jug Radivojević i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, a potom i glavni gluma Miloš Biković koji je, pored ove predstave, u realizaciji još nekih projekata u Srbiji i Rusiji.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar