Podeli:
Mirjana Karanović Foto: Ivica Vojnić

Za pojedine žene starenje je najveći problem, ali ima i onih kojima je ono razlog da izgledaju još lepše i zanosnije. Kada tragovi vremena učine da zablistate, nema drugih mogućnosti nego da se sa uživanjem prepustite godinama.

I baš je takav slučaj sa nekoliko srpskih glumica koje danas izgledaju zanosno i sveže kao što su i pre nekoliko decenija.

Mirjana Karanović

Mirjana Karanović je rođena u Beogradu 28. januara 1957. godine. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1984. godine, na klasi profesora Milenka Maričića, zajedno sa Ljiljanom Blagojević, Merimom Isaković i Mimom Karadžićem Na filmu je debitovala 1980. godine naslovnom ulogom u filmu Srđana Karanovića Petrijin venac. Svetsku slavu je stekla ulogom majke u filmu Emira Kusturice Otac na službenom putu.

Tanja Bošković

Rođena je 27. juna 1953. godine u Beogradu. Živela je u Aranđelovcu do svoje sedamnaeste godine, a potom u Beogradu, kratko vreme i u Njujorku. Otac Velizar je bio direktor gimnazije i profesor književnosti, kao i majka Ivanka. Ima sestru Slavenku. Majka je dvoje dece: ćerke Lane i sina Đorđa. Deda i baba po majčinoj strani su bili učitelji. Deda po ocu je bio ađutant na dvoru kralja Nikole, a baba po ocu je rodila jedanaestoro dece.

Danica Maksimović

Rođena je u Reljincima, a sa nepunih godinu dana sa roditeljima se preselila u Aranđelovac, gde je odrasla, završila osnovnu školu, a potom i Gimnaziju „Miloš Savković”. Kao devojčica bila je član recitatorskih sekcija, a dugo godina se bavila i folklorom i baletom.

Anica Dobra

Rođena je u Beogradu, gde je završila osnovnu školu. Od 1977. do 1981. godine živela je u Frankfurtu na Majni, u Nemačkoj. Nakon toga se vraća u Beograd, gde upisuje Fakultet dramskih Umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Odmah nakon diplomiranja 1987. godine postaje stalni član Ateljea 212.

Rada Đuričin

Rođena je u Vršcu od oca Marinka, pravoslavnog sveštenika, i majke Mileve.

Diplomirala je 1958. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, na klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Batom Živojinovićem i 1961. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu srpski jezik i književnost.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar