Bekamovi pobedili u ratu s komšijama

Podeli:
Foto: EPA-EFE/Niklas Halle'n

Dejvid i Viktorija Bekam su na svom šest i po miliona evra vrednom imanju u području Kotsvold ove godine počeli s izgradnjom jezera, što je izazvalo negodovanje njihovih komšija. U međuvremenu su promenili plan, pa će na tom mestu niknuti još veće jezero na kome će imati i sopstveno ostrvo.

PROČITAJTE JOŠ

Radovi na izgradnji jezera već su krenuli, nakon što su ranije ove godine izborili pobedu u bici za prostorno planiranje sa svojim komšijama.

Prema planovima dostavljenim lokalnim vlastima okruga Vest Oksfordšir, par planira da napravi još veće jezero nego što je prvobitno bilo planirano.

Vodena površina u obliku bubrega je prema prvobitnom planu trebala da bude površine 2.976 kvadratnih metara, ali su Bekamovi jezero povećali na 4.170 kvadratnih metara i u njega dodali ostrvo površine 122 kvadratna metra.

Uprkos negodovanju stanovnika tog područja, veće okruga Vest Oksfordšir je u avgustu dalo paru dozvolu za izgradnju vodene površine na njihovom zemljištu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Međutim, zeleno svetlo dobili su pod određenim uslovima, jer su im građevinski planovi bili blokirani zbog zaštite divljih životinja. Nakon toga, na imanju u Oksfordširu su viđeni bageri kako kopaju zemlju.

Pre uspeha s proširenjem jezera, Bekamovi su dobili zeleno svetlo i za izgradnju vinskog podruma i kućice za obezbeđenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Modna dizajnerka Viktorija i bivši fudbaler Dejvid moraće da posade živu ogradu i stabla zbog zaštite ptica, a moraće da iskoristi i posebna svetla kako ne bi ugrožavali šišmiše.

Za Bekamove sad kreće trka s vremenom, jer zbog zaštite ptica koje se tamo gnezde radovi na izgradnji jezera se mogu odvijati samo između avgusta i februara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

PROČITAJTE JOŠ

Pored jezera će morati da izgradi i hibernakulu, podzemnu komoru koja pruža utočište reptilima, vodozemcima i ježevima.

Veće od Bekamovih zahteva i petogodišnji plan održavanja u kome moraju da predoče na koji način će podržati biološku raznolikost područja.

Planovi Bekamovih naišli su na negodovanje komšija, pa im imenjak slavnog glumca, Majkl Daglas, zamera što pokušavaju da od sela naprave predgrađe. Drugi njihove planove nazivaju ružnim, čudovišnim ili neskladnim za to područje, a u izveštaju veća navodi se da su primili tri pisma prigovora od komšija.

U pismima se navodi kako su planovi Bekamovih neskladni i neće se uklopiti u prirodna svojstva kraja. Pritužbe idu i na račun vizualnih promena sela koje obeležavaju zelana polja s usevima, a spominje se i štetnost za divlje životinje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Komšije brine i način na koji Bekamovi planiraju da pune jezero i upozoravaju da bi bušotine mogle da utiču na podzemne vode, jer se u blizini već nalazi luksuzno imanje Soho Farmhaus.

Luksuzno preuređenu farmu s jezerom i bazenom posećivali su mnogi slavni poput princa Harija, Kejt Mos i Rite Ore.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

U izveštaju veća koje je odobrilo planove Bekamovih navodi se kako je lokacija na relativno izolovanom mestu tako da radovi na njoj neće uticati na okolna imanja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar