Baka Prase je toliko nisko pao da reklamira prevarante

Showbiz 05. dec. 202010:16
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/Baka Prase

Korisnica sajta Reddit, objavili su da je popularni jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, učestvovao, ili je uvučen, u navodnu prevarantsku, internacionalnu crypto piramidalnu šemu, te da je to pravi razlog njegovog nedavnog boravka u Dubaiju.

Domaći mediji navode da je Baka Prase u jednom od svojih Instagram storija objavio kako je pre nekoliko meseci uložio novac na „QubitTech“ i da je „robot“ sam povećavao novac za njega, te da on ni prstom nije mrdnuo. Kako je objavio u sledećem storiju, zaradio je oko 5.000 dolara. Baka Prase tvrdi da mu je „QubitTech“ napravio sav taj novac za samo dva meseca. Kasnije, taj stori je na svom profilu podelio i zvanični Instagram nalog „QubitTech“.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon toga je nastala i objava na Redditu, u kojoj se tvrdi da je jutjuber promovisao crypto piramidalnu šemu, koja je navodno međunarodna prevara, kako tvrdi autor te objave.

Prema objavi na ovom sajtu, u pitanju je takozvana „MLM Ponzi šema“, koja uzima novac ulagača, najmanje uplatu od 100 dolara, i ostavlja ih bez dodataka, koji ide do obećanih 250%.

Ulagači, koji ulažu i do 100.000 dolara, dele se u rangove, a svaki rang se dostiže posebnim kriterijumima kvalifikacije i od ranga zavisi i visina novca koji će ulagač dobiti. Ulagači, koji regrutuju nove ulagače, pomeraju se sa nivoa jedan na dva, i tako se piramidalna šema razvija, dok svaki novi nivo donosi veću zaradu i više mogućnosti za razradu posla. Postoje servisi koji se plaćaju da se zarađuje novac, ali postoje i oni besplatni, koji imaju manju zaradu, niže bonuse i uopšte manje mogućnosti za razradu posla.

U objavi se takođe navodi da je patent, kojim se „QubitTech“ služi da bi omogućio zaradu ulagačima u kripto ekosistemu je falsifikat i nepostojeći. Kompanija navodno nema fizičku adresu, iako se kao lokacije centrale navode i Estonija i Tajland.

Kompanija „QubitTech“ nije se oglašavala o ovim optužbama, a na internetu se na različitim lokacijama mogu pronaći komentari korisnika, koji su imali loša iskustva sa ovom kompanijom.

Kako kompanija radi?

Prema zvaničnoj objavi na sajtu „QuibitTech.ai“ ova kompanija ima cilj da korisnicima obezbedi nadoknadu u vidu novca korišćenjem kvantne tehnologije i tehnologije kriptovaluta. Do 2025. godine „QuibitTech“ planira da ima preko 10 miliona korisnika širom sveta i da dostigne vrednost od 10 milijardi dolara.

U ovom slučaju, Baka Prase je navodno reklamirao takozvane robote, koji automatski prate tržište, otvaraju i zatvaraju transakcije i omogućavaju automatsku primenu “take profit“ mera, kako stoji na sajtu. Roboti su obučeni da rade za ulagače na osnovu podataka prikupljenih u poslednjih nekoliko godina sa tržišta, ali se ne objašnjava kojih tržišta niti kojih tipova podataka, ali ni odakle potiču ti podaci tj. ko je njihov izvor.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar