Podeli
Foto: NOVA S

Filmski centar Srbije objavio je listu najgledanijih filmskih projekata, na kojoj se na prvom mestu nalazi serija "Južni vetar", dok drugo i treće zauzimaju nastavci "Montevidea". O tome zbog čega su ova ostvarenja bila izbor publike, u jutarnjem programu "" Probudi se", koji se emituje na televiziji Nova S, govorili su reditelj Miloš Avramović i profesor filmske produkcije Milan Todorović.

PROČITAJTE JOŠ

Reditelj Miloš Avramović govoreći o tome šta je zaslužno za čak 618 hiljada gledalaca “Južnog vetra” objašnjava da ne postoji jedna stvar koju bi izdvojio, niti recept za uspeh, jer kada bi postojao, uspešne filmove bi svi pravili.

“Jednostavno se desio narod, publika je to nagradila”, kaže Avramović.

Profesor Milan Todorović govoreći o filmovima koji su se našli na vrhu liste kaže da su to dobri filmovi, sa dobrom pričom, režijom i glumcima, kao i da uprkos činjenici da naša publika najviše voli komediju, voli raznolike žanrove i pravi recept ne postoji.

“Mislim da je super što Avramovićev film nije neki tipičan domaći film i koji pokazuje da je zapravo naša publika otvorena za nešto novo i želi da gleda domaće glumce koje voli u nekim drugačijim ulogama, a to što je Miloš Biković u sva ta tri filma, pa ne zaboravimo da je on postao takva zvezda nakon ‘Montevidea’, tako da on je prosto harizmatičan glumac kojeg publika voli i mislim da bi svi sada voleli da im on glumi u filmovima, ali nisam siguran da je to jedini recept da se sada privuče publika, ali činjenica da je veliki faktor zapravo glumac, jer publika ide u bioskope da gleda glumce”, naglasio je Todorović.

Avramović ističe da je imao dilemu oko izbora Bikovića za ulogu “opasnog momka”, s obzirom na to da je pre toga igrao drugačije uloge.

PROČITAJTE JOŠ

“Ja čak nisam ni hteo, imao sam i ja neku vrstu predrasude kako bi se on tu snašao. Nisam čak hteo ni na kasting da ga pozovem. Međutim, ubedili su me, i on je zaista bio ubedljivo najbolji na kastingu i mislim da je dosta doneo tu jednu crtu, neku ljudskost tom liku koja mu je bila preko potrebna, da da još neke slojeve i dimenzije tom našem glavnom junaku. Ali nije Biković sam po sebi dovoljan, imamo i primere da je on glumio u nekim drugim projektima poput ‘Samca u braku’, koji su dosta loše prošli. Mislim da je zaista potrebno da se dosta toga složi. Miloš je zaista postao jako velika zvezda, ne samo kod nas, i izrastao je u jednog velikog glumca i zvezdu, ali mislim da to nije dovoljno” , objašnjava Miloš.

Avramović kaže da je i često nailazio na sumnje u to ko će film gledati. Često su govorili da su to devedesete, kriminal i da to nikoga više ne zanima, ali reditelj objašnjava da mu nisu bile samo devedesete u glavi, već žanr.

Todorović kaže da je došlo vreme da se ustupi mesto jednoj novoj generaciji koja će da snimi filmove po ugledu na neke strane hitove i žanrove koji su i kod nas sve popularniji.

“Evo, ovo je primer Miloševog akcionog filma. Uveren sam da će i nastavak biti još gledaniji”, kaže Todorović.

Gostovanje Miloša Avramovića i Milana Todorovića i jutarnjem programu “Probudi se” pogledajte u video prilogu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar