Podeli
Ana Franić Beograd Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Juče je sa početkom od 20 časova u Kombank dvorani održana premijera filma "Ime naroda". Ana Franić, jedna od glavnih glumica u filmu, govorila je za Nova.rs o svojoj ulozi, ali i uporedila vreme u filmu sa današnjim stanjem društva u Srbiji.

“Ja igram Anku Miletić, suprugu glavnog junaka. Jednu ženu koja je ovako, na pravi način stub svoje porodice. Neko bez koga ta borba koju porodica vodi ne bi bila moguća. Ja sam žena zvana ljubav”, započela je Ana u kratkom intervjuu za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

“Snimanje filma je završeno prošle godine. Post produkcija se dešavala za vreme pandemije. Premijera i pomeranje premijere i pitanje kada će film, sve je to bilo tokom pandemije. Pošto ne znamo koliko će trajati, odluka producenta je bila da film konačno izađe. Verujem da od svakog životnog iskustva i poslovnog iskustva nešto naučimo o sebi. Mi slikamo sudbine nekih ljudi našim emocijama i telom. Dok traje proces rada na ulozi, mnogo toga o sebi naučimo sigurno”, objasnila je glumica.

Na pitanje kako poredi novinarsku poziciju u vremenu u kome se film dešava, sa novinarskom profesijom danas, glumica je odgovorila:

“Cenzura postoji i sada, samo mnogo perfidnija nego tada. Tada su se novinari bavili novinarstvom, a političari politikom. Danas mi se čini da su svi zaglavljeni u bljuzgu primitivizma i neukusa. Danas nema ni časti koja je tada postojala. Ako pogledamo u nazad, barem o tome nešto možemo da naučimo.”

Ceo intervju sa Anom Franić možete pogledati u videu na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.