Amal Kluni radila u Hagu na slučaju Slobodana Miloševića

Showbiz 06. dec. 202011:54 > 11:55
Podeli:
Foto:EPA PHOTO ANP/ROBIN UTRECHT/EPA-EFE/ANDY RAIN

Amal Kluni, uspešna advokatica za ljudska prava, svojevremeno je stažirala u Hagu, radeći na slučaju Slobodana Miloševića, navode američki mediji.

Amal Kluni je advokatica specijalizovana za ljudska prava, radila je na najvećim svetskim slučajevima, sarađivala je s Kofijem Ananom na mirovnom rešenju za Siriju i izabrana je za izaslanika u Ujedinjenim nacijama.

PROČITAJTE JOŠ

Pre upoznavanja sa Džordžom Klunijem, američki mediji navode da je Amal bila karijerista i zbog toga je trpeo njen privatni život.

Prema njihovim navodima, ona je stažirala u Međunarodnom sudu u Hagu radeći na slučaju Slobodana Miloševića, te je i branila ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko.

„Kada bih iz kancelarije izašla pre 22 časa, to bi bio ogroman uspeh i značilo je da imam vremena da odem i na večeru s prijateljicama“, rekla je ona svojevremeno.

Nudila pomoć uzbunjivaču Obradoviću

Kako je Nova.rs ranije pisala, Amal Kluni je u oktobru kontaktirala advokata Vladimira Gajića, koji zastupa uzbunjivača Aleksandra Obradovića i ponudila pomoć za ovaj slučaj. „Kluni“ fondacija bavi se zaštitom i sprečavanjem zloupotrebe ljudskih prava, a vode je advokatica Amal Kluni i njen suprug, glumac Džordž Kluni.

Advokat Gajić je tada ovu infromaciju potvrdio za BIRN i naveo da priprema izveštaj o toku postupka protiv Obradovića, koji će uskoro poslati fondaciji.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.