Serija "Aleksandar od Jugoslavije" reditelja i scenariste Zdravka Šotre, po istoimenom romanu Vuka Draškovića, premijerno će biti emitovana na portalu Nova.rs u petak, 12. marta, a na televiziji NOVA S u ponedeljak, 15. marta. U ekskluzivnom podcastu na našem portalu, Ranko Pivljanin u razgovoru sa Draškovićem i Šotrom otkriva tajne serije koja će izvesno podići prašinu u Srbiji i regionu.

Kako je kralj koji je oslobodio je Kosovo, pobedio u Prvom svetskom, pa Balkanskom ratu na kraju bio vladar koji mnogima nije po volji…

Kako je Aleksandar od Beograda napravio evropsku metropolu?

Da li je zaista dinar u njegovo vreme bio jači o švajcarca?

I ne najmanje važno, iz današnjeg ugla: Kako su Aleksandra dočekivali po celoj Jugoslaviji bez sendviča…

Pogledajte podcast koji se prati kao uzbudljiv istorijski triler, a onda od petka pratite jednu od najočekivanijih serija godine.

Serija, koja će imati 15 epizoda, obuhvata istorijski period od 1918. do 1934, odnosno od stvaranja Kraljevine SHS koja će 1929. postati Jugoslavija do 1934, ubistva kralja Aleksandra u Marselju.

Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić.

U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Jelica Sretenović.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram