Ekskluzivni snimci dronom nad deponijom u Vinči

Video dana 11. avg. 202109:45 > 11:47
Podeli:

Kako izgleda deponija u Vinči i koliko je požar stavljen pod kontrolu, najbolje se može videti na video snimcima koji su snimatelji našeg portala napravili iz drona.

Reporteri našeg portala obišli su deponiju u Vinči kako bi se na licu mesta uverili o stanju požara, koji je u subotu uveče izbio u ovom delu Beograda. Tri dana kasnije, snimatelji portala Nova.rs podigli su dron, koji najbolje dočarava stanje na ovoj deponiji.

Gust dim i neprijatni dim prethodnih dana gušio je stanovnike prestonice, a bivši načelnik u Agenciji za zaštitu životne sredine Milenko Jovanović rekao je da Vinča nije deponija, već smetlište i da sve što se dogodilo Beogradu nije iznenađujuće.

„Bajke da je sve u redu, a priče da zdravlje građana nije ugroženo nisu tačne. Mi ne znamo koliko je požar u Vinči ozbiljan i kakva je opasnost po Beograđane, jer se najopasnije čestice uopšte ne mere“, rekao je Jovanović koji je dodao da je u pitanju deponija koja ne ispunjava kriterijume koje nalaže struka.

Pulmološkinja Tatjana Radosavljević izjavila je da je zdravlje Beograđana pogoršano isključivo zbog dima koji dolazi sa deponije u Vinči i da je greška nadležnih što nisu na vreme obavestili građane o njegovom širenju. U dimu ima sumpor dioksida i azot oksida i oni su razlog za pogoršanje svih hroničnih bolesti pluća, dodala je ona.

„„To je kao da se zatvorite u kupatilo i udišete domestos“, objasnila je doktorka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram