„Žoc“ u Partizanu – Devetostruki prvak Evrope se vraća kući?

Video 20. jun. 202118:10 > 19:45
Podeli:

Naš i ujedno jedan od najuspešnijih evropskih košarkaških trenera Željko Obradović, ako je verovati spekulacijama, jednom nogom je u Partizanu. Na takvu mogućnost reagovao je u svom prepoznatljivom stilu: "Zar ludost nekada nije dobra"?

Trenutno je bez angažmana, jer je prošle godine u junu, posle sedam godina, napustio turski Fenerbahče. Sa Turcima je osvojio jednu Evroligu i dva puta izgubio u finalu ovog takmičenja. Pored turskog prvaka, do evropskog vrha doveo je i Partizan, Huventud i Real Madrid po jednom, dok je sa Panatinaikosom pet puta pokoravao Evropu. Ukupno je osvojio devet naslova Evrope.

U sezoni 2006/7. sa grčkim timom osvojio je trostruku krunu i tada je bio proglašen za najboljeg košarkaškog trenera Evrope. Jedini je na svetu, i kao igrač i kao trener, osvajao zlatna odličja na svetskim šampionatima.

Kao pomoćni trener, uz Dušana Dudu Ivkovića, sa reprezentacijom Jugoslavije, 1995. godine, osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. Od naredne godine, samostalno je predvodio košarkašku selekciju Jugoslavije, osvojivši srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti.

Krase ga neverovatna energija i temperament.

Komentari

Vaš komentar