Stanari 37. bloka ne odustaju od borbe protiv investitora

Video 16. jun. 202114:46
Podeli:

Stanari novobeogradskog bloka 37 pobunili su se prošle nedelje protiv izgradnje nove zgrade u njihovom bloku i pet dana bunt iskazivali blokiranjem Bulevara Milutina Milankovića, pošto je prethodno, prema rečima stanara tog bloka, arhitekte Predraga Jovanovića, početkom juna oko jedne parcele prvo počela da se podiže ograda.

Kako je izjavio, on je došao do informacije da se tu planira izgradnja zgrade od osam spratova, posle čega su počele da stižu mašine, što su stanari prijavili inspekciji. Investitor je potom postavio tablu sa informacijama o projektu.

POGLEDAJTE JOŠ

„Osmospratni objekat bi u potpunosti zaklonio zgradu koja se nalazi u zaleđu i barem 50 odsto porodica bi ostalo bez osnovne dnevne sunčeve svetlosti“, objasnio je Jovanović.

Jovanović je opisao da bi saobraćaj u taj objekat ulazio iz njihove lokalne ulice u bloku, što bi pojačalo saobraćaj i predstavljalo bezbednosni problem, jer tom ulicom prolaze deca koja idu u školu.

„Ovo je problem koji se ne tiče samo stanara u zgradi koja će biti zaklonjena, već i za oko 7.500 stanara koji žive u ovom bloku. A iskustvo koje imamo u vezi sa ovakvim projektima, imamo i sa crvenom zgradom koja je već napravila problem parkiranja u ovoj zoni“, rekao je Jovanović.

Jovanović je poručio da stanari traže da se hitno uklone mašine i gradilište i dodao da očekuju poziv nadležnih institucija na razgovor o tome kako da problem reše.

Upitan kako gleda na to što su radovi privremeno obustavljeni, što i piše na ogradi gradilišta, Jovanović je ocenio da to ukazuje da definitivno postoji problem pravne prirode, jer niko neće zaustaviti gradilište „iz dobre volje“.

Na pitanje šta bi bila konačna pobeda, Jovanović je odgovorio da bi o tome trebalo da priča skup stanara.

Za njega lično, pobeda bi značila definitivnu obustavu radova i otvaranje mogućnosti ili da se taj prostor pretvori u zelenu površinu „kojih je nikada dosta na Novom Beogradu“ ili javnu garažu koja bi opsluživala potrebe stanara bloka.

Komentari

Vaš komentar