Šizofrene izjave naših ministara zbunjuju čelnike EU

Video 28. jan. 202116:26
Podeli:

Prema oceni Dragana Šutanovca, u Srbiji postoji velika zabluda da je status Kosova jedini problem Beograda u procesu pridruživanja EU.

Kako vreme prolazi, svima je jasno da brzina pridruživanja EU nije samo stvar rešavanja odnosa Beograda i Prištine, već i ispunjavanja uslova koje smo sami prihvatili.
Podsećajući da prošle godine sa EU nije otvoreno nijedno pregovaračko poglavlje, on je rekao da će Vlada biti pred velikim izazovima, jer će iz Brisela početi da stižu zahtevi kojima će se tražiti ispunjenje onoga čemu je Srbija pristupila i potpisala.
Srbija već decenijama ima ogroman problem što nema saveznike, upozorio je Šutanovac, a time se meri jačina jedne zemlje.
Možemo da imamo bratske, prijateljske, sestrinske i partnerske odnose, ali Srbija, kako je protumačio, realno nema saveznike, a svi ih u okruženju imaju.
Ministri šalju šizofrene, anahrone poruke širom sveta i u velikim centrima se ljudi pitaju da li je Srbija iskrena u želji da se pridruži EU, da li je posvećena ili koketira sa Unijom, da li želi u Moskvu, ili u EU preko Moskve. I u opoziciji imate slične primere, naglasio je Šutanovac.

Komentari

Vaš komentar