Predlozi iz „Utiska“: Hajde da pričamo o…?

Video 11. apr 202214:49
Podeli:

Sedmicu nakon izbora obeležila su razna prebrojavanja, viša matematika, prepucavanja o pravoj i lažnoj opoziciji, ali i priče o razgovorima, a neki kažu i pregovorima. Olja Bećković pokušala je po danima da za vas raščivija ko je gde i šta rekao, ko je tužan, ko besan, a ko razočaran.

Imali smo prilike da prisustvujemo do sada neviđenom prizoru iz štaba SPS-a. Teško da se iko seća da je neka stranka bila očajna zato što je pobedila. Ivici Dačiću je tek u utorak ujutru bilo jasno u čemu je pogrešio.

POGLEDAJTE JOŠ

Istog dana predveče gledali smo i skup čitave opozicije na jednom mestu, od proevropske do one desne. Svi su se našli da se dogovore o odbrani svakog glasa građana Srbije.

Taman kada su se rasplamsale analize po kućama i medijima o ishodu izborne noći stigla je i sreda... kada je priča o borbi za svaki glas skrenula u nekom drugom pravcu.

Već u četvrtak ujutru na ružičastoj televiziji gostovao je Miloš Vučević sa svojom idejom o tome šta bi bilo najpoštenije posle završenog izbornog ciklusa.

Istog dana na Televiziji Vojvodine pojavio se predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac od koga smo dobili odgovor da li je Dragan Đilas nastupao u ime koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" ili u ime Stranke slobode i pravde.

Nekoliko sati kasnije na televiziji N1 pojavio se Boško Obradović koji je takođe pomenuo opciju razgovora i uvažavanja.

A onda se na javnom servisu oglasio i predsednik Srbije lično, koji je izneo svoj stav o predlogu za razgovore sa opozicionim blokom.

Turbulentna nedelja završila se u petak kada je koalicija MORAMO saopštila da ne stoji iza ideje o ponavljanju izbora u Beogradu dok se ne prebroje glasovi, a najglasniji je i ovoga puta bio Aleksandar Jovanović Ćuta.

BONUS VIDEO: Predlozi iz „Utiska“: Crvene linije u finišu izborne kampanje

 

Komentari

Vaš komentar