Predlozi iz „Utiska“: Dok Srbija krvari, Vučić baršunastim glasom umiruje Šolca

Video 20. jun. 202213:41 > 16:47
Podeli:

Novinarka i autorka emisije "Utisak nedelje", Olja Bećković, sumirala je za vas proteklu sedmicu i izdvojila događaje koji su najviše uzburkali i zaintrigirali javnost.

Često na našim televizijama gledamo sadržaje posle kojih pomislimo da nas neko zafrkava, a može li ta zafrkancija ponekad biti i opasna? Kada je ministar Vulin u pitanju, ništa nas ne može iznenaditi ni začuditi.

POGLEDAJTE JOŠ

Dragan J. Vučićević je opet briljirao u svojoj, čini se redovnoj epizodi na ružičastoj televiziji. Ovoga puta je komentarisao posetu Olafa Šolca i opisivao s oduševljenjem baršunasti glas Aleksandra Vučića.

Kad smo već kod predsednika, opet je putem medija provlačio sve građane kroz pesimističku kaljugu govoreči o Srbiji koja krvari i teškoj zimi koja je pred nama. Ali po njemu penzioneri ne moraju da brinu jer im se sprema divan novogodišnji poklon.

Da je ova država normalna, ne bi se ni vodila debata da li rijaliti programi treba da se prikazuju u udarnim terminima na nacionalnim frekvencijama. Opskurni likovi u nervnom rastrojstvu šokiraju nas gotovo svaki dan. Preko uličarskog rečnika bi možda i mogli da pređemo, ali preko nasilja, posebno nad ženama nikako!

Išćekujući duel Sava Manojlovića i Željka Mitrovića prorežimski mediji pokrenuli su svoju propagandnu mašineriju utrkujući se u blaćenju lidera pokreta "Kreni-promeni" i pravdanju postojanja emisija za kojima, tobože uvek ima interesovanja, a pošto je ovo demokratska zemlja, kaže se da narodu treba pružiti sve šta ište.

Nacionalne frekvencije ovih dana služe i glasnogovornicima SNS-a za pretnje novinarima.

Gledaoce RTS-a prošle nedelje šokiralo je jedno bezazleno uključenje u jutarnji program gde smo prisustvovali brutalnom vređanju od strane, ne baš "čistog" prolaznika. Pitanje je na kraju da li je ovo bio samo vrhunac opšteg stanja u društvu ili (ne)prihvaćenog obrasca ponašanja sa kojim se svakog dana susrećemo.

 

Komentari

Vaš komentar