Pantić: „Udbina deca“ vrše medijsku lobotomiju nad našim narodom

Video 05. okt. 202114:46
Podeli:

U Srbiji ne postoji javno mnjenje, kao bitan element svakog demokratskog društva i pravno uređene države, izjavio je FoNetu novinar Milojko Pantić i upozorio da su u našoj zarobljenoj državi vlastodržačke interesne grupe, a ne političke partije, uništile sve institucije, pa tako i medije.

On je ocenio da su te vlastodržačke interesne grupe medije pretvorile „u ogromnu propagandnu mašineriju“.

Prema rečima Pantića, novinari koji rade u tim medijima su „najobičniji propagandisti vlasti“, a ne pripadnici „sedme sile, kako se u svetu naziva novinarstvo“.

Kako je ukazao, tu propagandnu mašineriju kontrolišu, vode i uređuju „Udbina deca, a Udba je majka svih nereformisanih službi državne bezbednosti još iz komunističkih vremena, i oni danas štite vlast, a ne državu“.

Sav taj „tabloidni šljam, i pisani i elektronski“, okarakterisao je Pantić, vode i kontrolišu „epigoni čoveka koji je uzurpirao svu vlast u ovoj zemlji“.

„Propagandisti“ tog čoveka „lažno se predstavljaju kao novinari“, naglasio je on i označio ih kao „neobrazovane, nepismene i nevaspitane“.

Pantić smatra da takvi u redakcijama u kojima je on radio „ne bi mogli ni kafu da donose“.

Građani su 30 godina izloženi „medijskoj lobotomiji, čistom pranju mozgova“, predočio je Pantić i konstatovao da „zato danas nema nikakve pobune“.

Prema njegovom viđenju, od 5. oktobra 2000. godine „sve je otupelo“, jer je ispuštena prilika da se Srbija „otkači od nakaradne vlasti i režima Slobodana Miloševića“, što koriste „oni koji nisu lustrirani“ i zato danas „čine to što čine“.

Komentari

Vaš komentar