Na Beranovcu sve prštalo od akcije – „Čuvari reda“ u Srbiji

Video 25. avg. 202113:42
Podeli:

U toku su završne pripreme za Međunarodno takmičenje jedinica vojne policije „Čuvar reda“ koje će se od 30. avgusta do 3. septembra održati na vojnim kompleksima „Žiča“ i „Beranovac“ u Kraljevu. Ekipe Rusije, Kazahstana, Kipra, Irana i Katara stigle su u Srbiju 19. i 20. avgusta dok su zvanični treninzi počeli 23. avgusta.

Vojni policajci iz šest zemalja prošli su kroz rigorozne selekcije i takmičenja na nacionalnom nivou kako bi stekli pravo da brane boje svojih država na finalnom nadmetanju u našoj zemlji.

Prve dve faze realizovaće se 30. i 31. avusta na vojnom kompleksu „Žiča“ i sastojaće se od takmičenja u gađanju pojedinaca i timova u uslovima koji simuliraju realne borbene situacije. Treća faza nazvana „Patrolna staza vojnog policajca“ na vojnom kompleksu „Beranovac“ 1. septembra biće složeni test veština koju će timovi morati da pokažu prilikom rešavanja taktičkih zadataka svojstvenih njihovoj službi. Na istom mestu, 3. septembra, održaće se završna faza takmičenja – „Trka heroja“ u kojoj će kompletan tim, koji broji pet ljudi, morati da za što kraće vreme pretrči zahtevnu stazu dužine 12 kilometara i savlada 30 prepreka što će biti svojevrstan test fizičke pripremljenosti i timskog duha.

„Čuvar reda“, kao jedna od 34 discipline Međunarodnih vojnih igara, prvi put ove godine održava u našoj zemlji. Posle šest godina učešća na jednoj od najvećih vojnih sporstkih manifestacija na svetu, Srbija se od ove godine svrstala među 10 zemalja suorganizatora od ukupno 42 koje će poslati svoje ekipe na „Međunarodne vojne igre 2021“. Pripadnici Vojske Srbije takmičiće se, pored „Čuvara reda“, u još četiri discipline —„Tenkovski biatlon“, „Snajperska granica“, „Vojni reli“ i „Armija kulture“.

Komentari

Vaš komentar