Pogledajte kako se Goran Marković oprostio od Komnenića

Video 11. mar. 202115:10
Podeli:

Porodica, kolege i prijatelji Borisa Komnenića oprostili su se danas od poznatog pozorišnog i filmskog glumca na komemoraciji u Narodnom pozorištu. Prvak ove teatarske kuće ispraćen je govorima, suzama i dugim aplauzom.

Među prijateljima i kolegama koji su došli da odaju poslednju počast bili su i reditelj Goran Marković, glumci Petar Božović, Nebojša Dugalić, Radovan Miljanić, Boris Pingović, Nela Mihailović, Dragan Bjelogrlić, Vanja Ejdus, Miloš Vlalukin…

“Radili smo zajedno dva filma, prvi za njega i mene značajan bio je “Tajvanska kanasta”. Trebao mi je jedan dekadentni, obeshrabreni čovek… Video sam Borisa, ali bio je mlad. Uprkos tome, vadio je iz sebe neverovatne stvari za jednog mladog čoveka, nisam se mešao, gledali smo sa strane. Taj njegov lik bio je daleko više od onog što je to scenario tražio. Bio je zapostavljen glumac, pre svega zato što je bio skroman. Nije voleo da sluša kada ga hvale. A mogao je svašta da odigra. On nije bio za ovaj svet. Ni ovaj svet nije bio za njega. Nije mogao da uhvati kontakt sa ovom neljudskom stvarnošću koja nas okružuje. To ga je možda i dokrajčilo. Bio je suptilan čovek. Ne znam nijednog glumca sličnog njemu”, rekao je reditelj Goran Marković.

Komentari

Vaš komentar