Vulin Zvicer kombo
Foto: Arhiva, detective-info.com.ua

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin još jednom je saopštio da zna gde se nalazi Radoje Zvicer, crnogorski državljanin označen vođom kavačkog klana. Ovo je drugi put u dva meseca da ministar jednom od, kako je i sam rekao, najtraženijih kriminalaca, saopštava da zna gde se nalazi čime nastoji da održi tempo redovnog obaveštavanja, ali i ne činjenja.

Ministar Aleksandar Vulin je u intervjuu za nedeljno izdanje „Večernjih novosti“ govorio o kriminalu i nedavnom hapšenju inspektora kriminalističke policije Božidara Stolića, ali je takođe upitan i da li postoje još neke veze kriminala sa strukturama u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Saopštio je i da postoje pripadnici MUP koji „obezbeđuju kriminalce i za to koriste službeno oružje i legitimaciju“, a zatim je optužio i starešine da su tolerisali veze policajaca i kriminalaca.

„Do sada se o tome ćutalo, starešinine nisu htele da se zameraju i tolerisale su veze policajaca i kriminalaca čak i na najnižem nivou. To više nije moguće, proveravao svaki navod koji povezuje naše pripadnike sa kriminalcima i svi kojima se dokaže veza biće kažnjavani do otkaza. Ovo važi za sve nivoe u MUP. Onaj ko ne bude imao hrabrosti da to uradi u svojoj upravi ili jedinici, biće smenjen i kažnjen. Mi branimo čast i imovinu svakog građanina u Srbiji, to nije moguće ako smo u vezi sa kriminalcima i ako krimianlci koriste obezbeđenje policije da njime prete i ucenjuju“, rekao je ministar.

Zatim je još jednom saopštio da ima informacije o Zvicerovom kretanju.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

„Imamo informacije o Zviceru i njegovom kretanju. Istraga odlično napreduje, tužilac Nenadić je zadovoljan i količinom i kvalitetom dokaza. U zakonskom roku bićemo spremni da izađemo sa opštužnicom. Očekujem veliki broj najtežih kazni, zaslužili su da nikada ne vide sunce osim kroz rešetke“, rekao je Vulin.

I ovo nije prvi put da se Vulin indirektno obraća Zviceru, saopštavajući mu da poseduje informacije o njegovoj lokaciji, uopšte ne mareći da li će na taj način ugroziti istragu ili Zviceru dati prostor da se bolje sakrije… Naime, Vulin je još početkom maja saopštio Zviceru i celoj Srbiji da srpska policija zna gde se nalazi. Ipak, on do danas nije uhapšen.

Kao što je Nova.rs već pisala, ne treba zaboraviti da je Zvicer, sve dok juna prošle godine nije ranjen u Ukrajini, živeo ispod radar policije godinama.

Ispostavilo se da je u tu zemlju ušao koristeći bosanski pasoš koji mu je garantovao nevidljivost jer u Ukrajini nema nijedno diplomatsko-konzularnog predstavništa Bosne i Hercegovine, a „skrovište“ je pronašao u luksuznom kompleksu Pečerski rejon, naselje Lipki gde kvadrat košta između 10 i 15 hiljada evra!

U Srbiji je Zvicer označen saradnikom, tačnije šefom, Veljka Belivuka i njegove ekipe uhapšene većim delom u februaru ove godine. Široj javnosti je postao poznat nakon bizarnih izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je ispričao da su upravo njemu Belivuk i njegovi ljudi, slali ćevape napravljene od ljudskog mesa njihovih neprijateljima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram