Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prema najnovijim podacima iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, za vakcinaciju protiv koronavirusa u Srbiji, putem portala eUprava, prijavilo se 531.940 građana, saznaje Nova.rs.

Pozivi za vakcinaciju sa vremenom i mestom imunizacije do sada su upućeni za 124.031 građana, a najviše ih je iz Beograda.

„Mnogo građana je na vakcinaciju došlo i bez poziva“ napominju u Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

PROČITAJTE JOŠ

Nova elektronska usluga za građane – iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv koronavirusa, puštena je 11. januara na adresi www.uprava.gov.rs.

Usluga je jednostavna, popunjava se obrazac gde građani ostavljaju ime i prezime, svoj JMBG, mejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, građani popunjavaju i detalje, odnosno da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odborila Agencija za lekove i medicinska sredstva, ili žele neku specifičnu vakicnu. Popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

Država se odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u našoj zemlji predstoji.

Prijavljivanje građana nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare