Foto:TANJUG/ IVAN MITIC

Ministarstvo omladine i sporta dodelilo je preko 160 hiljada evra udruženju "Šansa" za obuku zavarivača, u Institutu "Goša", koja je u većinskom vlasništvu kompanije Milenijum tim, a ministar Vanja Udovičić još uvek nije objasnio po kojim kriterijuma, saopštila je omladina Demokratske stranke (DS).

„Ovo udruženje je prvo krajem 2019. godine dobilo više od 80 hiljada evra i to na naknadnom konkursu, na koji se prijavilo 16 udruženja“, naveo je član omladine DS Stefan Stošić.

„Šansa“ je tako dobila sumu koja je gotovo identična onoj koja je bila predvidjena konkursom.

„Demokratska omladina pita ministra Udovičića da li ovo znači da je ovaj naknadni konkurs bio raspisan upravo za ovo udruženje?“, upitao je Stošić.

PROČITAJTE JOŠ

Stošić je rekao da su omladinci DS, istražujući konkurse za stimulisanje zapošljavanja mladih, utvrdili i da je ;u 2020. godini ovo udruženje dobilo opet preko 80 hiljada evra od istog ministarstva.

„Cilj njihovog projekta je bio obuka zavarivača u Institutu ‘Goša’, koji je krajem 2018. godine kupio Milenijum tim“, kazao je Stošić, a saopštila DS.

Podsetio je da je Milenijum tim bio predmet novinarskog istraživanja Insajdera i Krika.

„Utvrdjeno je da je Milenijum tim bio pod-podizvodjač ‘Srbijagasa’, čiji je direktor Dušan Bajatović i da je ova kompanija potpisala sa ‘Srbijagasom’ četiri ugovora u vrednosti od preko 34,5 miliona dinara“, kazao je.

Ovim poslovima se, kako je podsetio Stošić, prema navodima Insajdera trenutno bavi Tužilaštvo za organizovani kriminal.

„Takodje, Krik je utvrdio da je ‘Milenijum tim’ ustupio ‘audi’ i stan bratu Siniše Malog, kao i da su se vlasnici pomenute kompanije 2012. pojavili i u predizbornom spotu SPS-a (Socijalističke partije Srbije), gde su hvalili sposobnosti Dušana Bajatovića“, kaže Stošić.

Prema njegovim rečima, „Milenijum grupa“ je poznata i po kontroverznim poslovima izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti i poslovima na izgradnji Beograda na vodi.

„Udovičić, do sada, ni na jedno od naših pitanja, vezanih za sumnjive konkurse raspisanih za omladinu, a koje smo postavljali prethodnih dana – nije odgovorio. Očekujemo njegove hitne i jasne odgovore ili ostavku!“, zaključio je Stefan Stošić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare