Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR

Serija zemljotresa pogodila je juče Hrvatsku. Zemljotres jačine 5,2 stepeni Rihtera zatresao je u 6.28 okolinu Zagreba. Drugi potres dogodio se u u 7.50 sa epicentrom u centralnoj Hrvatskoj. Taj zemljotres bio je jačine 4,9 stepeni Rihtera. Usledio je i zemljotres od 4,1 stepeni. Najviše su se osetili u Petrinji i Sisku.

Pročitajte još:

Na području Petrinje, koju su juče pogodila tri jaka i više slabijih zemljotresa, i noćas je bilo nekoliko manjih potresa. Danas oko podneva, još jedan jak zemljotres magnitude 6,2 stepena pogodio je Hrvatsku, a potres se osetio i u Srbiji, pogotovo Beogradu. Na Nova.rs pratite uživo situaciju u Hrvatskoj i Srbiji posle zemljotresa.

I ovaj zemljotres se, prema navodima Seizmološkog zavoda, dogodio na teritoriji Hrvatske u blizini Siska, južno od Zagreba. Nakon velikog potresa usledila su dva nova podrhtavanja, oba jača od 4 stepena.

Juče nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjena ogromna materijalna šteta. Oštećene kuće, najviše krovovi i dimnjaci, ali i brojne pukotine na privrednim i stambenim objektima, posledice su potresa koji su juče ujutro pogodili Sisak, Petrinju i druga naselja u Sisačko-moslavačkoj županiji. U Petrinji se i danas urušio veliki broj kuća, javlja N1.

 

Treslo se i u toku noći

Jutros oko 7 sati potres snage 2.5 po Rihteru zatresao je područje, epicentar je prema EMSC-u bio na dubini od 1 kilometra 21 kilometar od Siska i 43 kilometara od Zagreba. U 1.19 časova u noći stanovnici su osetili nešto jači potres, 3.0 po Rihteru, e epicentrom na dubini od 2 kilometra i 15 kilometara od Siska.

Od juče ujutru zabeleženo je više od desetak potresa, rekao je seizmolog Kuk.

Seizmolozi kažu kako će se naknadna podrhtavanja tla nastaviti, ali ipak bi trebalo da budu slabijeg intenziteta.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Svi komentari (0)