foto: AP

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potvrdio je lično učešće na samitu NATO-a, koji će se održati u glavnom gradu Litvanije, Viljnusu, od 11. do 12. jula.

Zelenski je u video obraćanju najavio da će u Viljnusu imati bilateralne sastanke različitih nivoa, uključujući i susrete sa predstavnicima evropskih zemalja, Amerike, Kanade i Japana, prenosi Ukrinform.

„Prioriteti su apsolutno jasni: protivvazdušna odbrana za naše gradove, za sve zajednice širom zemlje, radimo na stvaranju nebeskog štita. Takođe, oružje za liniju fronta – o tome ćemo razgovarati i u Viljnusu. Naravno, razgovaraćemo i o drugim aspektima zaštite života i naše zajedničke bezbednosti“, rekao je on.

Zelenski je izrazio uverenje da bi za ukrajinske vojnike iz Viljnusa mogle da stignu dobre vesti o naoružanju.

„Sutra, na dan otvaranja samita, koji je sada nezamisliv bez Ukrajine, biće 503. dan rata punih razmera. Ovo mnogo govori o našoj snazi, snazi ukrajinskih ljudi, koji pred takvim ratom, posle toliko bitaka i dana, imaju snagu bez koje je već nemoguće zamisliti bezbednost Evrope“, dodao je Zelenski.

On se zahvalio ukrajinskim vojnicima, svima koji ih obučavaju, dobrovoljcima, lekarima, kao svim Ukrajincima koji rade za ukrajinsku snagu i pobedu.

***

BONUS VIDEO: Vučić i Zelenski zajedno na otvaranju samita u Moldaviji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar