Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio je snimak na kom se vidi trenutak kada rakete pogađaju tržni centar u ukrajinskom gradu Kremenčuku.

U napadu je poginulo 20 ljudi, a povređeno je 59. Prema poslednjim informacijama oko 36 osoba se vode kao nestale.

„Želeli su da ubiju što više ljudi u mirnom gradu, u običnom tržnom centru“, rekao je Zelenski.

Operacije potrage i spasavanja nastavljaju se, dok radnici rastavljaju oštećene građevinske konstrukcije kako bi izvukli one koji su još uvek zarobljeni ispod ruševina.

Sudeći po snimcima koji su objavljeni na Tviteru, na mestu gde se nalazio tržni centar ostalo je samo zgarište. Čitava konstrukcije je uništena. Spasioci su neumorno radili i tokom noći, trudeći se da spasu što više ljudi.

„Beskorisno je nadati se pristojnosti i humanosti Rusije“, napisao je Zelenski na svom Telegram kanalu, ubrzo nakon ruskog napada.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdilo je juče da je požar u tržnom centru u Kremenčuku izazvan „detonacijom uskladištene municije za zapadno oružje“. Međutim, nije ponuđen nijedan dokaz koji bi podržao tu tvrdnju.

Rusi ističu da je kao razultat tog udara, pogođeno oružje i municija zapadne proizvodnje koji su koncentrisani u skladištu za dalju isporuku ukrajinskoj grupi trupa u Donbasu, prenosi Gardijan.

Svedoci napada na tržni centar progovorili su za zapadne medije o hororu koji su preživeli. Mnogi su poznavali ljude koji su poginuli u napadu i gotovo niko se nije nadao da će Rusi ciljati baš tržni centar.

BONUS VIDEO: Svedočenja Ukrajinaca posle raketiranja tržnog centra u Kremenčuku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare